keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Pastatäytteiset paprikat



Pihvin kaveriksi sommittelin tänään pastatäytteiset paprikat, mutta tällä  kertaa kyllä silmät söivät enemmän kuin vatsat vetivät. Puolet määrästä olisi riittänyt kahdelle oikein hyvin. Nyt syömme samaa ruokaa huomennakin. Laitan ohjeen aika viitteellisesti, sitä voi soveltaa sen mukaan montako ja minkä kokoista paprikaa olet täyttämässä. Mikäli täytteeseen lisäisi vähän jotain lihaa tai kalaa, siitä tulisi kokonainen ateria. Voisi siihen varmaan sitä Härkistäkin laittaa, jos vain sattuisin sitä joskus näkemään kaupassa. Ruoan voi valmistaa hyvin myös uunissa ja paprikat voi puolittaa ja täyttää puolikkaina. 

Pastatäytteiset paprikat grillissä 

  • 1 keskikokoinen paprika/syöjä
  • 1 dl pienikokoista pastaa (kuivamäärä)
  • puolikas pala fetaa
  • 1 sipuli
  • muutamia kirsikkatomaatteja
  • muutamia mustia oliiveja (kivet poistettuina)
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa ja pippuria
  • juustoraastetta (jäänyt pizzahommista pieni pussinpohja)
  • oliiviöljyä
Poista paprikoista "hattu" tai jos puolitat paprikat, leikkaa kantaa pitkin puolikkaiksi. Poista siemenet ja välikalvot. Esikeitä paprikoita viitisen minuuttia, näin niiden kypsyminen grillissä ei vie niin kauan aikaa. Uunikypsennyksessä esikeittäminen ei liene niin tarpeen. Nosta paprikat alassuin paperin päälle valumaan. 

Keitä pasta suolatussa vedessä ja valuta ne. Pilko sipuli ja tomaatit, leikkaa feta pieniksi paloiksi ja ota oliiveista kivet pois. Hauduta sipulia hetkisen aikaa oliiviöljyssä, lisää pannulle pasta, tomaattisilppu ja feta, mausteet ja basilika. Sekoittele ja maistele onko täytteessä tarpeeksi makua. Sekoita mukaan juustoraastetta ja säästä vähän viimeistelyyn. Täytä paprikat aivan piripintaan, laita juustoraastetta pinnalle. Kypsennä grillissä noin 20 minuuttia. Uunissa laittaisin 180 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

EDIT: Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Big Green Egg-välilehdelle, jonne kerään kaikki vihreän grillimme käyttökokemuksia käsittelevät postauksemme.

4 kommenttia:

  1. Telepatiaa: tein just viime viikolla Härkiksellä täytettyjä paprikoita, jotka odottavat pääsyään blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä kaupasta löysit sitä ja miltä osastolta? Minä en vaan ole osunut koskaan sitä ostamaan, enkä nyhtökauraakaan.

      Poista
  2. Härkistä pitäisi kyllä olla koko ajan jokaisessa Prismassa, ja varmaan vähän kaikissa muissakin kaupoissa. Jos sitä ei löydy Prismasta, siitä kannattaa huomauttaa, sillä heillä tosiaan pitäisi olla tarjolla. Nyhtökauraa ei nyt löydä erkkikään, mutta härkiksen kanssa on ihan eri tilanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan huomenna katsoa saisinko härkistä ostettua! Yksi tuote kerrallaan, nyhtökauraa sitten joskus myöhemmin...

      Poista