sunnuntai 11. syyskuuta 2016

CampaKeittiön vuoden 2016 ruokahaasteet päättyvät yhtä matkaa La Vueltan kanssa



Parhaillaan ajetaan La Vueltan viimeistä, seremoniallista etappia Madridissa. Nairo Quintana voittaa kokonaiskilpailun, Chris Froome tulee toiseksi ja kauden kaunishymyisin ajaja, Esteban Chavez tulee kolmanneksi. Samalla päättyvät tämän vuotisen CampaKeittiön ruokahaasteet ja meillä alkavat vapaan kokkauksen kuukaudet aina ensi toukokuuhun asti, jolloin seitsemäs ruokahaaste pyörähtää käyntiin!

Päivän espanjalainen keittiöpanostus on jokseenkin viitteellinen. Tarvitsin kakkuohjeen, johon saisin käytettyä nektariineja ennen kuin banaanikärpäset villiintyisivät yhtään enempää kypsistä hedelmistä. Nuo nektariinit olivat sattumoisin espanjalaisia, käyttämäni kakkuohje taisi olla jostain aivan muualta peräisin. Se ei edes ollut nektariinikakku alunperin, vaan luumukakku, mutta ei se niin nuukaa. Ohje on peräisin täältä.

Nektariinikakku

  • 150 g voita
  • 150 g sokeria
  • 230 g vehnäjauhoja
  • 100 g mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 kananmunaa (käytin 3, kun olivat niin pieniä)
  • 2 suurta nektariinia
  • 100 g mantelimassaa
  • tomusokeria
Kuumenna uuni 180 asteeseen ja voitele ja jauhota rengasvuoka. Vatkaa sokeria ja pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi ja yhdistä mukaan vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljajauhe. Lisää mukaan kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaavi taikina (se on melko tanakkaa tavaraa) vuokaan ja taputtele jauhoisin käsin tasaiseksi. Raasta pinnalle mantelimassa, tai leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa nektariinit 8 osaan ja asettele ne taikinan pinnalle. Paista noin 40 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla. Jos tikku on puhdas pistoksen jälkeen, on kakku kypsä. Jäähdytä hieman ja sirottele pinnalle runsaasti tomusokeria. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti