perjantai 3. elokuuta 2018

Kannullinen Espanjaa – sangria punaviinistä


En ole kauhean suuri sangrian ystävä ja olen pitänyt valkoviiniin tehdystä vähän ennemmän kuin punaviinipohjaisesta. Meillä oli yhtenä kuumana kesäpäivänä tekeillä ensin mehua pihan pensaiden tuotannosta ja sen jälkeen keittelimme lihalientä. Sopivia ulkohommia, ettei talo entisestään lämmennyt. Antti muisti erään avatun viinipakkauksen, se oli portugalilaista punaviiniä, jossa oli hieman arveluttava makea vivahde. Lihaliemeen se passasi aivan hyvin ja tuumimme, että miksei myös sangriaan. 

Punaviinisangria

  • 1 osa punaviiniä
  • 1 osa appelsiinimehua
  • 2 osaa tonicia
  • isoja jääpaloja kannuun
  • pieniä jääpaloja laseihin
  • mansikoita
  • limeä lohkoina
  • kuivattuja sitrusviipaleita
  • omenaa lohkoina
  • mustikoita
  • minttua
  • pitkät kanelitikut sekoittimiksi
Kylmennä kannu laittamalla sinne isoja jääpaloja, lisää mukaan muut tilpehöörit, jätä muutama laseihin laitettavaksi. Kaada pohjalle ensin punaviini, sitten appelsiinimehu ja toppaa kannu tonicilla. Sekoittele ja jätä vähäksi aikaa maustumaan. Kylmennä lasit pienillä jääpaloilla ja tiputtele sinne muutama pala mansikkaa, omenaa ja sitruksia, sekä pari oksaa minttua. Kaada kylmää juomaa kannusta ja sekoita pitkällä kanelitikulla, joka antaa juomaan oman lisämakunsa. Tämä oli ensimmäinen omatekemä punaviinisangria, josta pidin enemmän kuin pikkuisen. 



2 kommenttia:

  1. Tonicia!?!?! Nyt kyllä alkoi hetikin tehdä mieleni kokeilla tätä sinun reseptiäsi, nimenomaan tuon tonicveden tähden. Ja kanelitankojen! Todennäköisesti ensimmäisestä lomanjälkeisestä työpäivästä palautuminen kävisi tämän ansiosta miellytävästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tonicia, en enää muista mistä tuon vinkin olen poiminut. Kuivasin nuo pitkät kanelitikut ja käytän niitä uudelleen samaan hommaan myöhemmin. :)

      Poista