tiistai 17. heinäkuuta 2018

Täytetetty munakoiso


Ostimme Tallinnasta juhannuksena kauniin pienen munakoison, jonka pinta oli kuin pehmeä iho. Pyysin Anttia pakkaamaan kasviksen varovaisesti, ettei sen pinta saa kolhua. Noin viikko ostamisen jälkeen söimme edelleen täydessä iskussa olleen munakoison täytettynä ja paistettuna. Käytän tämän ruokalajin päivän postaukseen, en ole ehtinyt tehdä ruokaa, eikä näin lämpimällä säällä tee mielikään ruokaa. 


Täytetty munakoiso kahdelle

  • 1 pieni munakoiso
  • 1 soikea tomaatti
  • 1 uudensadon punasipuli
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • timjamia
  • parmesaania tai pecorinoa
  • persiljaa
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka oliiviöljyllä. Leikkaa munakoiso kahtia pitkittäin ja koverra puolikkaat veneiksi. Pilko koverrettu keskusta paloiksi, samoin sipuli ja tomaatti. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja pehmittele siinä munakoisopaloja, tomaattia ja sipulia noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan timjamia ja persiljaa. Lusikoi haudutettu täyte munakoisoveneisiin ja raasta päälle parmesaania tai muuta haluamaasi juustoa. Paista uunissa noin 35-40 minuuttia.






























Ensimmäisen lepopäivän jälkeen Tour de France jatkui täysiverisellä vuorietapilla. Ehdin katsoa siitä noin 30 km viimeistä kilometriä ja sen miten ranskalainen Julian Alaphilippe (ei siis Pohjanmaalta kotoisin, vaikka nimestä voisi luulla) saavutti ensimmäisen Tourin etappivoittonsa hienolla ajollaan. Greg van Avermaet ajoi myös loistavasti ja kasvatti etumatkaansa esimerkiksi Chris Froomeen, joka on nyt sijalla kuusi, mutta 3 min 21 sek ajassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti