sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Salmon piccata

Tänään me söimme kevääseen sopivaa hentomakuista ruokaa, lohta sitruunaisen kastikkeen kanssa. 

Salmon piccata kahdelle

  • 2 viipaletta lohta
  • suolaa ja pippuria
  • sitruunamehua
  • voita
  • oliiviöljyä
  • kanalientä
  • loraus valkoviiniä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • sitruunaviipaleita
  • kapriksia
Maustoin lohipalaset suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kuumensin pannua liedellä ja sulatin sillä voita. Lisäsin mukaan hieman oliiviöljyä. Kun voi alkoi hieman kuohua, nostin lohipalat nahkapuoli alaspäin paistumaan. Noin kolmen minuutin kuluttua käänsin kalapalat ja paistoin toista puolta pari minuuttia. Nostin kalapalat lautaselle odottamaan. 

Lisäsin hieman voita pannulle ja kun se oli sulanut, lisäsin pannulle pari ruokalusikallista vehnäjauhoja. Sekoittelin ja paistoin seosta hetkisen. Lisäsin pannulle nestettä, sitruunamehua, kanalientä ja viiniä ja sekoitin tasaiseksi kastikkeeksi, jonka annoin kiehua pari kolme minuuttia. Nostin kalapalat lämpenemään kastikkeeseen ja lisäsin mukaan sitruunaviipaleita ja kapriksia. Kastike olisi voinut olla nätimmän väristä, mutta maku oli mainio ja lohi hyvin kypsynyttä, aavistuksen läpikuultavaa paksuimmasta kohdastaan. 


Giro d'Italian viidestoista etappi jäi hieman vähälle katsomiselle muista puuhista johtuen, mutta aivan lopun ehdimme katsoa. Eilinen Chris Froome-yllätys ei toistunut, vaan Simon Yates lähti karkuun jossain vaiheessa. Hän ehti ensimmäisenä maaliin ja vahvisti asemiaan kokonaiskilpailun johdossa. Huomenna on kilpailun viimeinen lepopäivä ja tiistaina on toinen henkilökohtainen aika-ajo. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti