sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Eton mess kolmelle

Tänään esikoinen tuli päivälliselle. Jouduin ihan itse päättämään pääruoan raaka-aineen, mutta lisäketoiveen sentään sain kiskottua nuorukaisesta virtuaalipihdein. Jälkiruoan kanssa olin hieman hukassa, en meinannut keksiä mitään. Etsin pantrysta risottoriisiä, sitä löytämättä, mutta löysin pienen purkin cappuccinon makuisia marenkeja. Niinpä päätin tehdä meille kolmelle pienet eton mess-jälkiruoat, vaikkei Antti olekaan suuri marenkien ystävä. Hän lupasi olla ronkkimatta niitä annoksestaan mielenosoituksellisesti.

Eton mess kolmelle

  • pikkuisia kahvin makuisia marenkeja
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 appelsiinia
  • pieniä suklaanappeja
Vatkaa kerma ja mausta se vaniljalla. Fileroi appelsiinit ja laita fileet siivilään valumaan, etteivät ne kostuta annosta liikaa. Kerrosta annoslaseihin vuorotellen marenkeja, kermavaahtoa, appelsiinifileitä ja suklaanappeja kunnes reunat tulevat vastaan. Senkin jälkeen voi vielä vähän laittaa. Pidä viileässä syömiseen asti.

1 kommentti: