torstai 22. helmikuuta 2018

Lihapullat liemessä


Jo heti tuoreeltaan laitoin muistin Jennin lihapullaohjeen, se näytti yhdellä vilkaisulla takuuvarmalta. Eilen kokeilin ohjetta, eikä aavistukseni ollut väärä. Hieman se laittoi nenän vuotamaan ja ottamaan toisen annoksenkin, makua ja pientä poltetta riitti. Ohjeesta tuli meille kahdelle hyvä päivällinen ja huomiselle työlounaskin. 

Lihapullat kooroscurrykastikkeessa Liemessä-Jennin ohjeella


Lihapullat

  • 1 punainen chili
  • 2 tl valkosipulimurskaa
  • 1 kevätsipuli
  • 0,5 ruukkua tuoretta korianteria
  • 1 rkl garama masala-maustetahnaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen
Ensin tein lihapullat. Silppusin chilin, sipulin ja korianterin. Sekoitin ne jauhelihaan. Lisäsin mukaan garam masalan, kananmunan, valkosipulimurskan, suolaa ja pippuria. Sekoitin kaikki sekaisin taikinaksi. Kuumensin pannun ja sillä pienen nokareen voita. Otin lihapullataikinaa pienen nökäreen ja paistoin sen voidakseni tarkistaa mausteet. Lisäsin hieman lisää suolaa ja pippuria. Pyörittelin taikinan lihapulliksi, niitä tuli noin 25 kpl. Paistoin lihapullia voissa pannulla ja siirsin ne sitten lautaselle odottamaan. Aivan kypsiksi pulleroiden ei tarvinnut tässä vaiheessa vielä tullakaan.


Kookoscurrykastike

  • 4 dl kanalientä
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 1 tl vihreä currytahnaa (ei ollut punaista, kuten Jennin ohjeessa)
  • 1 tl jauhettua currya
  • 5 kpl kuivia kaffirlimetin lehtiä
  • 1 limetin mehu
  • 0,5 ruukkua tuoretta korianteria
Sulatin liemikalikan kasarissa ja lisäsin sinne mausteet ja kookosmaidon. Säästin pari lusikallista kookosmaitoa viimeistelyyn. Kuumensin kastikkeen ja lisäsin lihapullat kasariin, jossa ne kypsyivät loppuun noin 10 minuutissa. Lisäkkeenä meillä oli riisinkeittimessä kypsennettyjä ohrahelmiä. Puristin kastikkeeseen vielä yhden limetin mehun ja tiputtelin kookosmaitoa tiploiksi kastikkeen pinnalle ja sirotin loput korianterit päälle. Erittäin hyvä ohje! Kiitos Jenni!

2 kommenttia:

  1. Aasialaistyyliset pullat voittavat kyllä suomalaiset mun makumaailmassani. Koska en osaa tehdä niin hyviä kuin isäni teki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niissä on usein potkua kivasti. Tietty sitten jos pullat tehdään vaikka hirvestä, niin se on oma herkkunsa luonnollisesti. :) Nämä Jennin suunnittelemat olivat tosi hyvät!

      Poista