keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Dutch Babies ystävänpäivän aamuun

Olen tehnyt pari kertaa Dutch Babies-pannukakkuja ja siinä samalla tulee tehneeksi Yorkshire puddingin myös. Niin samanlainen on koostumus, mutta luultavasti tästä nyt joku pahastuu. Tänä aamuna meillä oli kahdenlaisin täyttein tätä rapean kuohkeaa pannukakkua, joka tällä kertaa ei edes lätsähtänyt pettymyksellisesti. 

Dutch Babies-taikina

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl voita pannuille
Kuumensin uunin 200 asteeseen ja laitoin uunin kestävät pannut kuumenemaan sinne heti alusta asti. Minulla oli siis käytössä kaksi Opan valurautaista blinipannua ja pienehkö vanha valurautainen paistinpannu, kaikissa niissä on suorat reunat, mikä on hyväksi tämänkaltaisen taikinan kanssa, sillä pyöristetty reuna edesauttaa valmiin pannukakun lätsähtämistä. 

Uunin kuumetessa valmistin taikina, se on yksinkertainen homma. Sekoitetaan vain maito, jauhot ja kanamunat tasaiseksi taikinaksi, eikä muutama pieni jauhopaakkukaan haittaa. Kun uuni oli kuumentunut, nostin pannut varovasti kuumuutta kestävälle alustalle ja lusikoin niille hieman voita, pienemmille pannuille vähemmän kuin suuremmalle. Kääntelin pannuja patakintain verhotuin näpein niin, että voita tarttui reunoillekin mahdollisimman ylös. Kaadoin sitten taikina pannuille, sitä tulee tämän kokoisesta taikinasta noin sentin paksuinen kerros. Nostin pannut takaisin uuniin ja paistoin noin 20 minuuttia. Noin vartin kohdalla pannukakut aloittivat hurjan nousun kohti uunin kattoa ja muodostivat mielikuvituksellisia vuorimaisemia. Kun pinta alkoi olla ruskettunut, kokeilein paistinlastalla, irtoaako pannukakku hyvin pannusta. Näin tapahtui ja nostin pannut uunista. 


Minä tein isomman pannukakun suolaisin täyttein ja pienemmät kaksi makein täyttein. Täytteet valmistelin osin jo ennen pannukakkujen paistamista ja viimeistelin kun pannarit olivat uunissa.

Suolaiset täytteet

  • 1 tomaatti fileroituna
  • 1 pieni punainen paprika (tosi pieni)
  • 1 pieni keltainen paprika (ei koolla pilattu sekään)
  • 1 pieni liraus oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • puolikas avokado
  • 2 viiriäisen munaa
  • 2 viipaletta pekonia
Jo aamusta aikaisin paahdoin uunissa pienessä vuoassa tomaatin ja paprikat viipaleina, maustoin niitä hieman suolalla ja pippurilla. Ne olivat uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia ja jätin ne sitten vuokaan jäähtymään. Pannukakkujen paistuessa viipaloin avokadopuolikkaan ja paistoin pekoniviipaleet ja viiriäisen munat pannulla. Kun pannukakku oli valmis, ladoin täytteet sille elegantisti ja rouhaisin vielä päälle pippuria myllystä. 


Makeat täytteet

  • 1 veriappelsiini
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl sokeria
  • tomusokeria
  • vaniljajäätelöä
Leikkasin veriappelsiinista ohuita viipaleita, noin 2 milliä paksuja ja paistoin niitä pannulla voin, sokerin ja appelsiinin lopusta puristetun mehun seoksessa noin puoli tuntia miedolla lämmöllä. Viipaleet karamellisoituivat oivasti. Kun pannarit olivat valmiit, asetin appelsiiniviipaleita pannukakun kainaloon, sirotin päälle tomusokeria ja viimeistelin sisustuksen vaniljajäätelöllä. Emme kyllä jaksaneet syödä näin paljon, tämä määrä olisi riittänyt hyvin kolmelle tai neljälle. 


Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pannukakut ja vohvelit-välilehdelle, sillä tämä kyllä kuuluu sinne. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti