torstai 25. toukokuuta 2017

Tehdään sitten nauhapastaa!


Eräänä päivänä kokeilin tehdä ravioleja, mutta se onnistui vain osaksi. Decolalta saamani raviolimuotti oli kyllä oikein kätevä, minä vain rullasin pastataikinan liian ohuiksi levyiksi, eivätkä ne pysyneet muotissa ehjinä. Tein sitten lopuista levyistä tagliatellea, siihen ohuet levyt kelpasivat ihan hyvin. 

Pastan seuraksi tein carboaraa mukaillen, vaikkei minulla ollut sen enempää pekonia kuin panchettaakaan. Olipa vain muutama viipale prosciuttoa. Se kävi aivan hyvin. Ruoasta tuli sellaista vähän sinne päin carbonaraa.


Tuorepastaa ja prosciuttoa

  • noin 250 g tagliatellen muotoon valmistettua tuorepastaa, tosi ohuesta levystä
  • muutama viipale prosciuttoa
  • nokare voita
  • 1 kananmuna
  • 1 dl pastankeittovettä
  • pikkuisen sitruunamehua
  • pippuria
  • parmesaania
  • toinen nokare voita
Sulatin pienen nokareen voita pannulla ja silppusin prosciutton pannulle, paistelin sitä hetkinen. Keitin tuorepastan kypsäksi. Ohuesta levystä tehty nauhapasta kypsyi kahdessa ja puolessa minuutissa. Nostelin kypsän pastan pannulle kinkkusilpun päälle. Sekoitin kananmunan kuumaan pastankeittoveteen ja kaadoin seoksen pastan päälle. Kauhoin pastaa sekoittaen kananmunan joukkoon mukaan. Lopuksi vielä hieman pippuria, parmesaaniraastetta, sitruunamehua ja toinen nokare voita. Kyllä tämä etäisesti carbonaraa muistutti.



Giro d'Italian tilanne on minulle epäselvä, sillä ajo on edelleen menossa, mutta Giron sivut eivät aukene hotellin hieman nihkeällä netillä, eikä telkkarista näy Eurosportia. Mutta varmaan siellä Tomppa on ykkösenä ja Nairo toisena.

Onpa päällä Portugalissa lämmintä! 35 astetta helposti keskipäivällä ja se on kyllä minulle vähän liikaa. Onneksi hotellissa on ilmastointi ja autossa myös. Aamuisin voi käydä nähtävyyksillä ja Antti jaksaa kuljeskella kaduilla iltapäivälläkin, olipa lämpöä vaikka miten paljon. Minä otan sen aikaa päiväunia ja huilaan. Jonkunhan sekin on tehtävä. Illempana sitten saatan minäkin lähteä ruokaa etsimään. Huomenna siirrymme Atlantin rannikolle, josko siellä olisi hivenen viileämpää. Ainakin on tiedossa kiva hotelli, sama kuin viime keväänä caminon jälkeen.


2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen pyörä. Meillä oli viime viikolla tuollaisia asteita,mutta tällä viikolla on ollut tosi miellyttävää ,ja iltaisin ja aamuisin jopa hieman viileää,mutta nyt sitten taas kuumenee,nyyh. Mukavaa matkan jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt kun tulimme merenrantaan, onkin jo viileämpää ja pilvistä, mutta se sopii minulle tosi hyvin, en ole oikein helteista innostuva. Kävimme kävelemässä rannalla niin pitkään kuin puista kävelykäytävää riitti muutaman kilometrin verran. Turistikausi ei ole vielä alkanut, portugalilaisia viikonlopunviettäjiä on jonkun verran.

      Poista