tiistai 13. toukokuuta 2014

Sadetta vastoin kaikkia todennäköisyyksiä


Giro d'Italian siirtyessä Irlannista Etelä-Italiaan, pääsi vesisade livahtamaan salamatkustajaksi. Siellä missä ei yleensä juuri sada, satoi tänään ja sade sotki Giron neljännen etapin. En ehtinyt nähdä koko lähetystä, enkä kuulla, mitä kaikkea etapin aikana tapahtui ja miten väliaikaissäännöt kehitettiin etapin voittajan ratkaisemiseksi. Ikäväkseni kuulin myös, että kisan kampauskuningas, Marcel Kittel on sairastanut ja jättänyt kisan kesken. Miten nyt käy loppujen kirietappien, kysyn vaan?

Päivän italialaisvaikutteinen alkupala on jäänyt joskus mieleen jostain, en vain enää muista, mistä sen bongasin. En ihan varma ole sen italialaisuudestakaan, mutta ei kai se niin nokonuukaa ole? Ainakin alkupala oli hyvää! 

Lohi-perunakeot alkupalaksi 2-3 kolmelle

  • iso peruna
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • suolaa ja pippuria
  • liraus sitruunamehua
  • ruohosipulia
  • oliiviöljyä
  • vähän salaattia
  • muutama siivu kylmäsavulohta/paahtopaistia
Kuumensin uunin 200 asteeseen. Pesin perunan ja viipaloin sen mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi, jotka öljysin oliiviöljyllä ja levitin leivinpaperille. Ripottelin viipaleille hieman suolaa ja pippuria. Paistoin viipaleita ensin 10 minuuttia, käänsin ne ja paistoin toiset 10 minuuttia. Sillä välin sekoitin turkkilaiseen jogurttiin suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Kun perunaviipaleet olivat paistuneet rapeiksi, otin ne uunista ja jätin paperin päälle jäähtymään. Hetken kuluttua asetin lautaselle salaatinlehden ja perunaviipaleen. Viipaleelle sommittelin pienen lusikallisen maustettua jogurttia ja ohuen suikaleen kylmäsavulohta. Siihen päälle uusi perunaviipale, kastiketta, lohta jne, kunnes keko oli muutaman kerroksen korkuinen. Ripottelin pinnalle ensimmäisitä ruohosipuleita omalta pihalta. Toiseen versioon laitoin lohen sijasta paahtopaistia ja sekin maistui hyvälle.


Giron merkillisen neljännen etapin voittajaksi saatiin Nacer Bouhanni FDJ.FR-tallista. Yhteiskilpailun johdossa jatkaa Michael Matthews, joka ei ollut ehtinyt pestä kasvojaan ennen haastattelua kisan jälkeen. Oli muuten hauskaa, että Campasimpukka mainittiin päivän Eurosport-lähetyksessä! Kiitos, Peter! Illalla muuten voi alkaa seurata myös Kalifornian ympäriajoa, jossa on mukana monia suosikkejani.

en istuis!

9 kommenttia:

  1. Campasimpukkaahan kehutttiin enemmän kuin Kitteliä!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Mietin, jo että pitäiskö käydä kampaajalla ennen iltavuoroa! :D

      Poista
  3. ääh haluan tietää, mitä sanottiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kuullut, kuin että blogin nimi mainittiin, kun olin keittiössä kokkaamassa:D

      Poista
  4. Kiitos Peterin päädyinpä tänne mainioon blogiisi! Todella mielenkiintoista miten meillä kaukana Suomessakin Giro vaikuttaa hyvin erilaisiinkin blogeihin.

    Eräässä aiemmassa bloggauksessa oli kuva todella päheästä pizzaleikkurista, mistä sellaisia oikein saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, tulehan uudelleenkin! Muistellaan tässä, mistä leikkurit hankittiin, muttei taideta muistaa enempää kuin internetin ihmemaa :)

      Poista
  5. tämmöisestä niitä löytyi:
    http://doiydesign.com/en/products/58-fixie-pizza-cutter.html

    VastaaPoista