tiistai 14. toukokuuta 2013

Penne ja krakovalainen ystävänsä


Eilen Girossa oli lepopäivä ja meillä ruoka kuitattiin töistä tullessa haetulla pizzalla. Tänään kisa jatkuu rankkoja nousuja sisältävällä kymmenennellä etapilla. Kaunis aurinkoinen sää hellii ajajia. Minä en ole vieläkään oikein päässyt vauhtiin tämän vuotisen Giron kanssa, vaikka mukana on tukku suosikkiajajiakin. Mutta eiköhän se tästä, kun taas pääsevät tositoimiin. 

Päivälliseksi meillä oli tänään pastaa. Ostin pitkästä aikaa paketin penneä, jostain syystä meillä ei juuri tule sitä syötyä. Ehkä olen saanut liian monta kertaa eteeni kylmiä makaronisalaatteja, joissa alikeitetyt kylmät pennet ovat pääosassa.  Nyt etsiskelin ohjetta nopealle pasta-aterialle, jossa voisi vielä käyttää muutaman makkaran. Löysinkin kivan ohjeen How To: Simplify-blogista. Ei liene vaikea arvata, ettei minulla ollut varastoissani juuri Kielbasa-makkaraa, mutta kaksi krakovalaista löytyi, joten käytin ne pois. Muutin hieman ohjetta, sillä kasvihuoneessa kirsikkatomaatit (kaupasta ostetutussa kasvissa) vaativat käyttämistä, tai uhkasivat pudota lattialle. 
  • 300 g kuivaa penneä
  • 2 krakovanmakkaraa
  • 8 kirsikkatomaattia
  • tuoretta basilikaa
  • 2 rkl punaista pestoa
  • suolaa (pastankeittoveteen) ja pippuria
  • parmesania raastettuna
juustolipasto

Keitin pennet väljässä, reilusti suolatussa vedessä. Pastan kypsyessä leikkasin makkarat vinottain vähän alle sentin viipaleiksi. Raastoin hieman parmesania odottamaan. Paistoin makkaraviipaleet pannulla rapeapintaisiksi ja lisäsin joukkoon peston ja neljään osaan leikatut kirsikkatomaatit. Kun pasta oli kypsää, sekoitin sen pannulle pestoisten makkaroiden joukkoon. Ripottelin päälle tuoretta basilikaa, parmesania ja pippuria myllystä. Kelpoisa arkiruoka, joka upposi nuorisoon. 

12 kommenttia:

  1. Makkarapasta on arki-illan ja reissuista kotiutumispäivän pelastus (mikäli kaapissa on sitä makkaraa ja vaikkapa purkki Muttia).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pasta kyllä on niitä nopeimpia ruokia laittaa, jos ei salaattia lasketa. Pisin aika menee, kun iso kattila vettä kiehuu :)

      Poista
  2. Jos ei ole tomaattia voi laittaa kuivattuja suppilovahveroita, tai fenkolia, kerrotaan blogistanissa.
    http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2008/03/makkarainen-metssienipasta.html

    Elena

    VastaaPoista
  3. Krakovanmakkara kaikissa ruoissa ja muodoissa on meidän perheen suuri herkku. Kyllä pasta ja makkara vaan sopivat ihanasti yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en vaan meinaa sitä muistaa, aina tahtoo mennä pastojen kanssa ajatukset jonnekin ragun suuntaan. Tuo jos mikä oli nopea!

      Poista
  4. Munkin piti tulla sanomaan tuosta raastimesta, vitsit kun tuollaisen löytäisi! Ihana! Ompa hyvännäköinen makkarapasta.. kyllähän noista aineista erinomaista tuleekin :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellen ihan väärin muista tuo minilipasto on Sagaformin tuoteperheestä:)

      Poista