torstai 23. toukokuuta 2013

Limoncellomarjat

Italia-kokkaukset ovat kääntyneet tältä keväältä taas loppusuoralle, Girossa on enää muutama etappi jäljellä. Aikaa seurata kisaa on ollut vähän, eikä perusteellisille ruokakokeiluille ole ollut niin paljon aikaa kuin olisin toivonut. Tänään meni päivällinenkin pitkäksi, pääsimme pöytään meiksi myöhään, vasta lähellä seitsemää. Koko perheen yhteisen ajan oltua aivan minimissä, oli mukava istahtaa vielä jälkiruoan äärelle ja nauttia viimeiset kupilliset Inpetto-pavuista tehtyä kahvia.

Lohkoin mansikoita kulhoon, lisäsin mukaan mustikoita ja pari appelsiinia fileroituna. Ripottelin päälle pari lusikallista erikoishienoa sokeria ja lorauksen kotitekoista limoncelloa. Annoin marjojen maustua tunnin verran. Asetin litran paketin vaniljajäätelöä isoon vuokaan ja lusikoin marjasalaatin jäätelön ympärille. Ripottelin päälle minikokoisia suklaanappeja. Limoncello-imitaatio edusti tämänpäiväistä Italia-panostusta ja hyvin edustikin, se antoi marjoille mukavan lisävivahteen. 




2 kommenttia:

  1. Ei tainnut jäädä hirveästi tähteitä :) Pieni marinointi tekee kyllä marjoille terää!

    VastaaPoista