tag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post6118165200428683152..comments2024-03-27T07:46:21.636+02:00Comments on CampaSimpukka: Pretzelit Germania-kaipuuseenSari - CampaSimpukkahttp://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-7277849518821192722016-03-25T09:13:04.871+02:002016-03-25T09:13:04.871+02:00Juu, kannattanee olla sen lipeän kanssa todella va...Juu, kannattanee olla sen lipeän kanssa todella varovainen. Viemärinaukaisuaine purkeista voi lukaista varoitustekstit.Varovaisuuttahttps://www.blogger.com/profile/06856384409247038805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-59230761394788177512016-03-25T09:11:53.196+02:002016-03-25T09:11:53.196+02:00Juu, kannattanee olla sen lipeän kanssa todella va...Juu, kannattanee olla sen lipeän kanssa todella varovainen. Viemärinaukaisuaine purkeista voi lukaista varoitustekstit.Varovaisuuttahttps://www.blogger.com/profile/06856384409247038805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-61942913210944450442012-02-23T19:41:48.311+02:002012-02-23T19:41:48.311+02:00Olihan kiehtovaa luettavaa. Soodaa ja lipeä, kumpi...Olihan kiehtovaa luettavaa. Soodaa ja lipeä, kumpikin tekee vedestä emäksisen, joten voisi veikkailla, että ilmeisesti juuri siinä emäksisyydessä on jotain tähän liittyvää taikaa. Kiitos Campa, mahtava postaus!Ankerias Vipunenhttps://www.blogger.com/profile/03682012761367582918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-22394452903175244712012-02-23T14:59:19.161+02:002012-02-23T14:59:19.161+02:00Kansankielellähän tuo NaOH on lipeää, joten ihan k...Kansankielellähän tuo NaOH on lipeää, joten ihan kovin huolettomasti en sitä keitinliemeen lisäilisi :D.Marjahttps://www.blogger.com/profile/13036835145363952267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-86216504709086002862012-02-23T13:37:00.831+02:002012-02-23T13:37:00.831+02:00Hienon näköisiä prezeleitä! Justiinsa eilen illall...Hienon näköisiä prezeleitä! Justiinsa eilen illalla myöhään tein näitä, kun Stokkan Herkusta ostin yhden, ja se oli hyvää, en muista Saksassa syöneeni (tai on niin kauan sitten).<br />Oma ohjeeni oli vähän huono, kun jauhojen määrä oli liian suuri ja taikinasta tuli liian kiinteä, vaikken kaikkea laittanutkaan; taikinasta ei millään saanut pyöriteltyä ohutta pötköä ja turposivat uunissa melkoisen rumiksi. Kyllä sooda vaikuttaa selkeästi myös pinnan makuun ja joissain kohden tulee tyypillinen laikkuisa väri pintaan, kun kohoavat uunissa. Minun ohjeessa ei ollut voita, kohotusaika oli 1 tunti, paistoaika taas liian lyhyt 8 minuuttia 230 asteessa, eivät olleet sisältä kypsiä. Ehdottomasti harjoitukset jatkuvat!Heleenhttp://heleen.vuodatus.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-65847500283982512652012-02-23T12:38:20.662+02:002012-02-23T12:38:20.662+02:00Ok. Oktorberfestiä odotellessa siis!Ok. Oktorberfestiä odotellessa siis!Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-52168666741369805322012-02-23T12:10:53.947+02:002012-02-23T12:10:53.947+02:00Marja: Ainahan sitä voi erehtyä sitten siinä annos...Marja: Ainahan sitä voi erehtyä sitten siinä annostuksessa:)) Ellei se siis ole vaarallista... Kemian tunnit eivät ole kovin hyvässä muistissa eivätkä olleet lempitunteja kouluaikaankaan:)Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-28145402859991836402012-02-23T11:50:28.173+02:002012-02-23T11:50:28.173+02:00Äsken kirjoittamani kommentti näköjjään häipyi jon...Äsken kirjoittamani kommentti näköjjään häipyi jonnekin, mutta hyvän näköisiä ovat nuo bretzelit. Pitäisköhän mun tuoda sulle tuliaisiksi vähän NaOH-nappuloita, jos saat jostain selvitettyä oikean annostuksen ;).Marjahttps://www.blogger.com/profile/13036835145363952267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-11051472938851276792012-02-23T09:43:27.700+02:002012-02-23T09:43:27.700+02:00lintsi: Okei, minulla oli varmaan vähänlaisesti si...lintsi: Okei, minulla oli varmaan vähänlaisesti sitä soodaa mukana, kun väri jäi vaillinaiseksi ja ehkä vesikään ei kiehunut tarpeeksi voimakkaasti, ajattelin että se jotenkin napakoittaisi pinnan, mutta leivonnaiset olivat aika laiskanpulskeita kuuman kylvyn jälkeen. Ehdottomasti pitää kokeilla uudelleen!Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-8164686291655720792012-02-23T09:22:25.403+02:002012-02-23T09:22:25.403+02:00Luulisin, että NaOH:n käyttö aiheuttaa brezeleille...Luulisin, että NaOH:n käyttö aiheuttaa brezeleille sen ominaisen tummemman ruskean sävyn ja luulisin sen myös makuun vaikuttavan jonkin verran.lintsihttps://www.blogger.com/profile/06343057133744343909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-84401067191730691542012-02-23T08:02:30.172+02:002012-02-23T08:02:30.172+02:00Hailey: kiva kun meitä Saksan ystäviä ilmaantuu ai...Hailey: kiva kun meitä Saksan ystäviä ilmaantuu aina lisää:) Niin usein Saksaa tunnutaan pitävän tylsänä maana, mutta minä lähden sinne aina kuin mahdollista, olen aina pitänyt siitä ja vieraillut siellä kymmeniä kertoja.<br /><br />Katjuzqa: Kyllä minunkin pitää tuota ainetta nyt sitten seuraavalla kerralla hommata ja perehtyä muutenkin mistä siinä oikein on kyse, eikä vain tehdä kuten on käsketty:)<br /><br />Nanna: Ensi syksynä, otetaanko oikein ohjelmaan tehdä Oktoberfest-postauksia? Saksanmaa on täynnään herkkuja!Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-20264888465162022762012-02-22T22:40:16.286+02:002012-02-22T22:40:16.286+02:00siis dipin....siis dipin....Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-64740618002971367042012-02-22T22:39:25.545+02:002012-02-22T22:39:25.545+02:00Kaiken sä kerkiät kokeilla! Mä oon meinannut (yllä...Kaiken sä kerkiät kokeilla! Mä oon meinannut (yllätys, yllätys) tehdä näitä kans pitkään, aioin ajoittaa johonkin Oktoberfestin aikoihin, mutta meni sekin jo. Onneksi pahinta himoa sain tyydytettyä tammikuun Itävallan reissulla. Tykkään myös jenkkien tyylistä syödä näitä kuuman cheddarjuustodibin kanssa, sen saman mitä laitetaan nachoillekin.<br />Oi itku, nyt on kyllä vesi kielellä!Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-64172387241308927712012-02-22T21:09:11.661+02:002012-02-22T21:09:11.661+02:00Voi ei! Siis teit bretzeleitä. Rakastan niitä ja e...Voi ei! Siis teit bretzeleitä. Rakastan niitä ja ei niitä saa mistään (paitsi Saksasta). Sain kerran saklsalaiselta kaverilta jotain jauhettakin (Kaisernitron... tai jotai, joka siis laitetaan siihen veteen), mutta en siltikään ole tehnyt. Mutta nyt alko kyllä kiinnostamaan!Katjuzqahttps://www.blogger.com/profile/03289628943476220021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-87752889763083016132012-02-22T20:59:04.135+02:002012-02-22T20:59:04.135+02:00Berliinin ja Saksan ystävä ylipäänsä täälläkin hih...Berliinin ja Saksan ystävä ylipäänsä täälläkin hihkuu innosta. :D Juuri viime viikolla etsiskelin sopivaa pretzel-ohjetta. Pitää ehdottomasti kokeilla joku kerta.Hayleyhttps://www.blogger.com/profile/13407089771727801587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-75751354391551195952012-02-22T19:03:30.783+02:002012-02-22T19:03:30.783+02:00jokihaka: Kiitos, mutta hyvin noviisina tässä viel...jokihaka: Kiitos, mutta hyvin noviisina tässä vielä ollaan liikkeellä:) Minä tykkään kovin tällaisista ekakertaa-jutuista ja olen oppinut olemaan itselleni armollinen, vaikkei ihan nappiin menisikään.<br /><br />luimupupu: Ilmeisen suosittua siellä suunnalla nämä katusyötävät!<br /><br />Riikka: kokeile ihmeessä, mutta älä niinkuin minä, vaan lue ohje kunnolla, tuo nostatusaika ei oikein suosi ajatusta aamiaislämpimistä, ellei sitten fiksusti tee taikinaa illalla jo jääkaappiin.<br /><br />lintsi: tuliko sinulle siis selväksi, mikä se kemiajuttu siinä on, että sitä natriumhydroksidia pitää vedessä olla?<br /><br />Anna: Kiitos ja ole hyvä:)<br /><br />Kotiharmi: just muistelin päivällä sitä sinun bagelintekoa, sama metodi tässäkin.<br /><br />Jonna: kyllä tosiaan saksalainen osaa pretzelin pyöräyttää:) Minä pääsin vain likelle!Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-91906228164614029332012-02-22T18:31:57.750+02:002012-02-22T18:31:57.750+02:00Maistuisi kyllä täälläkin mahtavat leipomuksesi.
B...Maistuisi kyllä täälläkin mahtavat leipomuksesi.<br />Bretzeleitä tekee mieli tasaisesti. Noudan niitä myös Stockalta, mutta parhaita toki autenttisessa ympäristössä - Itävalta tai Berliini ehdottomasti minun paikkojani!Jonnahttp://www.suolaajahunajaa.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-2898060796752477722012-02-22T17:50:41.221+02:002012-02-22T17:50:41.221+02:00Ihan tajuttoman hyvän näköisiä! Nämä olisivat sopi...Ihan tajuttoman hyvän näköisiä! Nämä olisivat sopineet meidän eilisen currywurstin kaveriksi. Jänskä tuo soodahommeli, ei ihme että tarkistit määrän uudestaan. Minäkin uskaltautuisin varmaan näitä tekemään, kun on takana bagel-kokeilu, jossa on keittoa ja paistoa.Päivi / Kokkeillaanhttps://www.blogger.com/profile/15830506492129381519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-88005808952309885102012-02-22T17:44:42.092+02:002012-02-22T17:44:42.092+02:00Oih miten rapean ja pehmeän näköisiä! Kiitos tästä...Oih miten rapean ja pehmeän näköisiä! Kiitos tästä ohjeesta!Annahttps://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-28719411333305930152012-02-22T15:18:51.943+02:002012-02-22T15:18:51.943+02:00Hienoja pretzeleitä! Meillä oli töissä viime vuonn...Hienoja pretzeleitä! Meillä oli töissä viime vuonna vielä eräs saksalainen, joka sitten halusi tehdä meille suomalaisille oikeaoppisia brezeleitä. Oikeastihan siis ruokasoodan tilalla käytetään natriumhydroksidia, mutta sen saaminen ei ollutkaan niin helppoa. Lopulta kyseinen saksalainen sai hankittua sitä paikallisesta apteekista, mutta sitä tietysti myytin ainoastaan kilon erissä ja lisäksi piti täyttää vielä joku kaavake, jossa piti kuvailla käyttötarkoitusta tms...:D Mutta hyviä oli!lintsihttps://www.blogger.com/profile/06343057133744343909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-74128491916194943362012-02-22T14:56:17.619+02:002012-02-22T14:56:17.619+02:00Mun on pitänyt kauan myös tehdä Brezeleitä, mutta ...Mun on pitänyt kauan myös tehdä Brezeleitä, mutta olin ihan unohtanut jo aikomukseni! Brezelit ovat myös mun suuria suosikkejani, joita aina pitää saada Saksassa pyöriessä.Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-45748352943487428532012-02-22T14:45:10.128+02:002012-02-22T14:45:10.128+02:00Täälläkin on Brezel-kojuja joka paikassa: kauppoje...Täälläkin on Brezel-kojuja joka paikassa: kauppojen edessä, rautatieasemilla, kaduilla,... ja ihmiset mussuttavat niitä kävellessään ja ratikoissa.luimupupuhttp://luimupupu.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-90996096926250254422012-02-22T14:43:46.839+02:002012-02-22T14:43:46.839+02:00Vau! Mahtavaa! Tämä on jo korkempaa leivontataitur...Vau! Mahtavaa! Tämä on jo korkempaa leivontataituruutta. Ja olet oikeassa, Saksaan pitäisi päästä mieluiten usein. Berliini on minun paikka.Jokihaka Kokkaahttps://www.blogger.com/profile/17141096288138615640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-59698066590561588792012-02-22T14:39:48.588+02:002012-02-22T14:39:48.588+02:00Yaelian: Olisin minä halunnut niistä sellaisia kii...Yaelian: Olisin minä halunnut niistä sellaisia kiiltäväkuorisia, kuten siellä blogissa, mistä ohjeen otin, mutta ens kerralla ehkä:)Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8186813096630467744.post-32484156661730696432012-02-22T14:37:09.385+02:002012-02-22T14:37:09.385+02:00Onpa upeat pretzelit! Kartan valkoista vehnää,mutt...Onpa upeat pretzelit! Kartan valkoista vehnää,mutta noiden edessä varmaan lipsahtaisin;DJaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.com