tiistai 13. maaliskuuta 2018

Kaappientyhjennysvohveleita


Menossa ovat olleet jälleen kaappientyhjennysviikot, olemme ostaneet mahdollisimman vähän ruokaa ja käytämme kaikenlaisia loppuja, pikkupussukoita ja purkinpohjia. Viime sunnuntaina söimme vohveleita, joiden päälle kasasimme herkkuja siihen malliin, ettei olisi arvannut olevan kaapintyhjennysruokaa. 

Juustoiset vohvelit (6 kpl)

  • 2,5 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 0,5 dl raastettua parmesaania, gruyereä tai muuta mieluista juustoa
  • hieman voita paistamiseen

Päälliset

  • viiriäisenmunia + tryffelisuolaa
  • jokiravunpyrstöjä
  • muikun mätiä
  • punasipulia
  • turkkilaista jogurttia
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
Aloitin tekemällä vohvelitaikinan turpoamaan. Sekoitin kaikki ainekset lukuunottamatta paistamisvoita pienessä kannussa tasaiseksi taikinaksi. Taikinan tekeytyessä keitin viiriäisenmunia ja kuorin ne keittokattilassa, kun ne olivat valmiita. Laskin kattilaan kylmää vettä ja siellä veden alla viiriäisenmunat saa helposti kuorittua ilman, että menee hermot. Halkaisin munat juustolangalla puolikkaiksi. 

Laitoin pieniin astioihin silputtua punasipulia, muikunmädin, hieman jokiravunpyrstöjä ja viimeiseen kuppiin valutettua turkkilaista jogurttia suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla maustettuna. Meillä ei ollutkaan yhtään smetanaa, joten korvasin sen tällä paksulla jogurtilla. 

Kuumensin vohveliraudan ja sutikoin paistokoloihin hieman voita. Meidän vohveliraudalla tulee kaksi vohvelia kerrallaan ja lusikoin niille kaksi suurta lusikallista taikinaa. Painoin kannen kiinni ja koitin malttaa odottaa merkkivalon vaihtumista, en koskaan muista kumpi pitää palaa missäkin vaiheessa, punainen ja vihreä valo. Tällä kertaa en laittanut liikaa taikinaa kuin viimeiseen erään, mutta tulva ei ollut kovin paha. Vannon, että siivosin raudan paistamisen ja jäähtymisen jälkeen kunnolla.

Annokseen lusikoimme mieluisia päällisiä, lue: kaikkia. Jaksoimme kumpikin kaksi vohvelia, joten kaksi jäi tähteeksi. Voisin vielä kolmanneksen pienentää taikinaa niin, että siitä tulisi neljä vohvelia yhteensä. Parmesaani maistui mukavasti vohveleissa ja päällisissä nyt ei voinut mitään vikaa ollakaan. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pannukakut ja vohvelit-välilehdelle, koska minä voin. 

4 kommenttia:

  1. Onpa ihanan erilainen idea vohveleihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuntelu on kivaa! Ja usein suolaiset vaihtoehdot toimii makeita paremminkin.

      Poista
  2. herkullisen näköisiä! itse kokeilin virkistyksen vuoksi kaupunkimme vohvelikahvilassa suolaista taco vohvelia. Oli todella herkullinen, eka kerta kun kokeilin vohveleiden päälle suolaisia täytteitä! Tuossa minun blogi, olen vasta aloitteleva mutta käy ihmeessä katsomassa https://kokkipojankeittiossa.blogspot.fi :)

    VastaaPoista