tiistai 12. syyskuuta 2017

Melkein viipaloitu lohi


Viime viikolla tein aika kivaa kalaruokaa. Olin ostanut noin puolen kilon palan lohta, vähän liikaakin kahdelle, mutta söimme loput lounaana seuraavana päivänä. Palasta olisi riittänyt neljäänkin annospalaan tai ainakin kolmeen oikein hyvin.

Melkein viipaloitu lohi

  • lohta nahallisina annospaloina, yksi per syöjä
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • voita ja öljyä
  • punaista chiliä
  • kevätsipulia
  • seesamin siemeniä
Leikkaa lohi annospaloihin, varmisti ettei niissä ole ruotoja. Leikkaa pala viipaleisiin nahkaa myöten, muttei niin terävästi, että viipaleet irtoavat toisistaan. Purista paloille sitruunamehua, ripota pinnalle suolaa ja pippuria. Kuumenna pannulla runsas nokare voita ja lisää mukaan hieman öljyä ja chiliä oikein ohuina renkuloina. Kypsytä chiliä hetkinen. Nosta kalapalat nahkapuoli alaspäin pannulle ja paista muutama minuutti. Lisää pannulle vielä sitruunamehua, kallistele pannua ja valele kalapalan viipaloitua puolta voin, öljyn ja mehun seoksella. Kun kala näyttää noin puoleen väliin kypsyneeltä, käännä palat varovasti leveällä lastalla toisinpäin ja paista viiltopuolta hetkisen, että sekin saa kauniin paistopinnan. 

Tarjoa kala haluamasi lisäkkeen kanssa, meillä oli vähemmän kaunista kasvis- ja nuudeliwokkia. Se kyllä maistui mainiolle, mutta näytti hieman sotkuiselta. Lohi oli juuri sopivan kevyesti kypsynyttä, chili ja sitruuna toi sille mukavaa luonnetta. Pinnalle ripotellut seeseminsiemenet ja kevätsipulisilppu entisestään mukavoittivat suutuntumaa. Viillot lohessa nopeuttivat kypsymistä, eivätkä ne minusta tehneet ruokaa vähemmän kivan näköiseksikään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti