maanantai 13. helmikuuta 2017

Ihan vähän pekonia


Sunnuntainen päivällinen koostui täytetyistä paprikoista ja crème brûlèesta. Paprikoitten tekemiseen en etsinyt erityisempiä vinkkejä, kunhan täytin puolikkaat siitä, mitä jääkaapista löytyi. Lopputulos oli oikein maukas.

Täytetyt paprikat

  • 3 paprikaa
  • 2 pientä sipulia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 6 viipaletta pekonia
  • puolikas purkki kikherneitä liemessä
  • 1 purkki minimozzarellapalloja
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
Kuumensin uunin 180 asteeseen kiertoilmalla (sattuneesta syystä). Leikkasin paprikat kahteen puolikkaaseen kannan kautta. Koversin valkoiset kalvot pois ja naputtelin kaikki siemenet leikkuulaudalle. Paistoin pekoniviipaleita hetken pannulla ja nostin ne sitten jäähtymään lautaselle ennen kuin leikkasin ne pikkupaloiksi. Silppusin sipulit ja raastoin kesäkurpitsan karkeaksi raasteeksi. Kuullotin sipulia ja kesäkurpitsaraastetta hetkisen pekoninpaistopannulla ja sekoitin silput yhteen pekonipalojen kanssa. Lusikoin mukaan kypsiä kikherneitä, mautoin seosta suolalla ja pippurilla ja jaon sen paprikanpuolikkaisiin. Pistelin pinnalle pieniä mozzarellapalloja. Öljysin lasivuoan ja asettelin täytetyt paprikat vuokaan. Paistoin paprikoita noin 40 minuuttia, kunnes paprikat olivat kypsiä ja juusto sulanut. Söimme kumpikin kaksi puolikasta ja kaksi jäi vielä huomiselle työlounaaksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti