maanantai 17. lokakuuta 2016

Intialainen ateria



Kun maanantai koittaa, minulle tulee usein puuhakas olo. Sellaista ei usein viikonloppuisin nähdä, mutta maanantaissa on jotain sellaista, että tekee mieli aloittaa päivällispuuhatkin jo ennen kuin päivä valkenee. Niin tänäänkin. Tuli mieleen, että mitään edes haaleasti intialaista ei ole tullut tehtyä aikoihin. Tikka masalaa en ollut koskaan tehnyt aikaisemmin. Enkä varsinaisesti tainnut tehdä nytkään. Kyse on länsimaistuneesta ruoasta, jossa lienee jotain Intiaan viittaavaa. Mutta onko se nyt niin nuukaa? Ohjetta varten vilkuilin hieman tätä postausta. Tein kuitenkin kuten tykkäsin.

Chicken tikka masala crock potissa

  • 2 broilerin koipireittä luineen nahkoineen
  • 3 broilerin rintafilettä
  • loraus oliiviöljyä
  • 4 suurta valkosipulinkynttä murskattuna
  • peukalonkokoinen pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
  • saman kokoinen pala tuoretta kurkumaa kuorittuna ja raastettuna (käytä hanskoja, ettet saa rumia keltaisia sormia päiviksi)
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl garam masala-maustetahnaa purkista (purkinpohja)
  • 1 punainen chili silppuna
  • monta kevätsipulin vartta silppuna
  • tölkki paseerattua tomaattia
  • 1 tl kuivattuja korianterin siemeniä murskattuna
  • 1 tl kuivattua kuminaa murskattuna
  • 2 kanelitankoa
  • 1 tähtianis
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 dl maustamatonta jogurttia (kahdessa osassa laitettuna)
  • koristeluun jotain vihreää yrttiä, meillä oli vain basilikaa
Laita pata kuumenemaan high-asetuksella. Kerää pataan ensin kaikki mausteet, chili, sipulit, inkivääri ja kurkuma. Kaada mukaan tomaattipurkillinen, garam masala ja puolet jogurtista. Sekoittele kaikki hyvin ja lisää mukaan broileripalat. Anna padan tehdä hommiaan high-asetuksella noin 4 tuntia tai low-asetuksella 6-8 tuntia. Käännä välillä kanapalojen kylkeä. Kun ruokailuun aikaa vielä pari tuntia, nosta kanapalat leikkuulaudalle ja leikkaa liha suupaloiksi, riivi pehmeä liha koirireisipaloista, jätä nahka pois. Nosta lihapalat takaisin kastikkeeseen ja jatka hauduttamista. Mausteita voi maistella tässä vaiheessa, liian vähän niitä tuskin on. Kun on aika syödä, lisää mukaan loput jogurtista ja sekoita, anna sen vielä kuumentua. Laita tarjolle basmatiriisin ja juuripaistettujen naanleipien kanssa, juomaksi sopii hyvin mango-appelsiinilassi.

Liitän tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Crock Pot-välilehdelle, jonne kerään kaikki haudutuspata-aiheiset postauksemme.


8 kommenttia:

  1. Intialaisessa ruuassa maut ovat kohdallaan:)Meillä oli tänään pyhäpäivä,joten viikko alkaa kunnolla vasta huomenna,vaikka sunnuntai oli kyllä puolikas päivää.PYhien aikaa täällä nyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla tahtoo olla vielä päivät sekaisin muutenkin, kun olen vapaalla, mutta maanantait on yleensä ne minun aktiivisimmat päiväni :)

      Poista
  2. Namimausteet, joten tuon on pakko olla hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin maustoin kunnolla, nenä alkoi vuotaa syödessä :D

      Poista
  3. Minulla tulee harvoin tehtyä intialaista ruokaa niin hyvää kuin se onkin. Ostin kesällä jopa sarviapilan siemeniä siltä varalta, että niitä tarvittaisiin intiaruokaan. Pitää vain etsiä resepti, johon niitä tarvitaan, ja viitseliäisyyttä alkaa värkkäämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole syönyt kovin paljon intialaista ruokaa, mutta olen myös pitänyt niistä kovasti. Ihme miksei sitä tule opeteltua enempää sen suunnan ruoasta.

      Poista
  4. Hienoja nuo `ei koskaan ennen`-jutut, ja sinulla on alalta monenlaisia upeita tuloksia! Itse yritän tehdä ruokaa ja muita asioita ainakin joskus "ensimmäistä kertaa", valitettavasti vaihtelevalla menestyksellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oikein terveellistä, että kurottaa joskus pois sieltä mukavuusalueelta :D Joskus kyllä menee pieleen, muttei se ole kamalan vaarallista, jos kyseessä on vaikka pilalle mennyt kakku.

      Poista