perjantai 24. kesäkuuta 2016

Kuivanmaan saaristolaispöytä kahdelle



Kaksi edellistä juhannusta olemme olleet Englannissa, emmekä muutenkaan ole aikoihin olleet kotosalla keskikesän juhlan aikaan. Kahdestaan etenkään. Tänään olemme sekä kotona, että kahdestaan. Kävin eilen nuorison kanssa kaupassa heidän kaappejaan täyttämässä, mutta kotiin asti tuli kaksi latva-artisokkaa ja halloumipala. Niitä emme kuitenkaan tänään syöneet, vaan Skandikierroksemme aluksi Wasalinen saaristolaispöytää mukailevan oman kuivanmaan herkkujen valikoiman. 


Keskikesän herkkutarjotin kahdelle

  • 6 uutta perunaa
  • 3 kananmunaa
  • pieni rasia katkarapusalaattia (Haaparannan tuliaisia)
  • muutama siivu graavilohta
  • 3 makua Vesta-sillejä
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 1 suuri pihvitomaatti
  • voita
  • tilliä
  • basilikaa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
Keitin perunat ja kananmunat. Asettelin tarjottimelle kaikki ainekset ja istuimme pöytään. Minulla oli juomana kylmää kuivaa valkoviiniä, Kammenpyörittäjällä joku norjalainen olut, josta minä en kuulema olisi tykännyt. 



2 kommenttia:

  1. Hieno juhannuspöytä! Tuntuuko hassulta keittää aterialle kuusi perunaa tai kolme munaa, vai joko olette tottuneet pieniin määriin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se tuntuu edelleen hassulta, mutta alan oppi! :D Eilen jäi yksi peruna ja kaikkea juuri pienen työlounaan verran. Aluksi kahdenjäämisen jälkeen kokkasin koko ajan aivan liikaa.

      Poista