maanantai 23. marraskuuta 2015

Butter chicken Crock Potissa

kardemummakoru


Lupasin itselleni, että tänään meillä on sähköä koko päivän. Silloin voi virittää haudutuspadan ja alkuvalmisteluiden jälkeen unohtaa päivällisen ruoka-aikaan asti. Olen tehnyt kerran aikaisemmin butter chickeniä, se oli tämänpäiväiseen verrattuna pikaversio. Tällä kertaa otin vinkkejä Kitchen Sanctuary-blogista. Tein ohjeeseen pieniä muutoksia, sillä maustepuolessa jouduin hieman soveltamaan.


Butter chicken haudutuspadassa

  • 800 g broilerin fileitä kuutioiksi leikattuna
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl neutraalia kasviöljyä
  • 1 suuri sipuli
  • peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
  • 1 kiinalainen pyöreä valkosipuli
  • 0,5 l lihalientä (ankkaa tällä kertaa)
  • 2 tölkkiä säilyketomaattia
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl garam masala-tahnaa
  • 1 rkl currya
  • 1 tl paprikajauhetta (käytin savustettua, kun muuta ei ollut)
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl suolaa (2 tl loppujen lopuksi)
  • 2 rkl sokeria
  • 6 kokonaista kardemumman "koteloa"
  • 2 dl kermaa
  • tuoretta korianteria (ei ollut, laitoimme oreganoa, oli sekin vihreää)
En tehnyt ruokaa aivan siinä järjestyksessä, kuin lähdeohjeessani, alkuperäisen järjestyksen voi tarkistaa postauksen alun  linkistä. 
  1. laita haudutuspata kuumenemaan
  2. silppua sipuli, valkosipuli ja inkivääri
  3. leikkaa broileri isohkoiksi kuutioiksi
  4. kuumenna suuri paistinpannu ja sillä voi ja öljy (aluksi noin puolet, jätä loput odottamaan)
  5. sulata liemi tai valmista liemi kuutiosta ja kiehuvasta vedestä
  6. pistä kardemummakotelot neulalla ja pujota ne lankaan, ne on helppo sitten poistaa keitoksesta lopuksi
  7. hauduta sipulia, valkosipulia ja inkivääriä muutamia minuutteja pannulla
  8. lisää mukaan tomaattipyre, garam masala-tahna (tai jauhe, jos käytät sitä), curry, paprika, kaneli, suola ja sokeri, sekoita ja anna hautua muutamia minuutteja
  9. kaada liemi ja tomaattisäilykkeet haudutuspataan, lisää mukaan "kardemummakoru", jonka langan jätät padan reunan ulkonpuolelle ja sekoita
  10. yhdistä pannulta sipuli-mausteseos pataan ja sekoita taas
  11. lisää pannulle loput voi ja öljy ja paista broileripaloja muutamia minuutteja parissa erässä ja lisää ne pataan, sekoita
  12. jätä pata high-asetuksella 4 tunniksi tai low-asetuksella 6 tunniksi töihin, sekoita aika-ajoin ja maista kastikkeen makua, lisää mausteita mikäli tarpeen
  13. kun ruoka-aika lähestyy, lisää pataan kerma ja sekoita, anna kuumentua
  14. tarjoa riisin kanssa, ripottele pinnalle tuoretta korianteria


Pata oli kaikkiaan melkein viisi tuntia päällä ja ruoasta tuli todella maukasta ja lihasta mureaa. Ei liian mausteista, mutta mukavan lämmittävää. Suolaa laitoin kyllä toisen teelusikallisen ennen kuin maku oli kohdallaan. Riisin kanssa butter chicken oli suorastaan taivaallista lusikoitavaa.

Liitän tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Crock Pot-välilehdelle, jonne kerään kaikki haudutuspata-aiheiset postauksemme.


8 kommenttia:

  1. Nam! Olen kaivannut voikanasta hyvää ja suht yksinkertaista reseptiä ja tässä on nyt sellainen. Kiitos; tuli vesi kielelle! Kuinkahan kauan tätä kannattaisi hauduttaa normipadassa, kun ei ole tuollaista haudutuspataa meillä päin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvelisin, että padassa liedellä tai uunissa tämä kyllä tulisi tunnissa:) Uunissa voi mennä pitempään. Minun piti laittaa arveluni tästä postaukseen, mutta unohdin.

      Poista
    2. Kiitos; minäpä kokeilen näin.

      Poista
    3. Toivottavasti tykkäätte! Meillä syötiin tästä toisenakin päivänä ja maut olivat vielä muhevoituneet.

      Poista
  2. Tositosi hyvän oloinen resepti! Minullakin on ollut suunnitelmissa butter chickenin värkkäily, kun vaan olisi joku viikonloppu aikaa haudutella... Taidan ottaa neuvostasi vaarin ja pujottaa isommat mausteet (ainakin ne kardemummat) lankaan, eipä ole tullut tuollainen niksi mieleenkään, kiitos vinkistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkki oli Nickyn, minäkin tykkäsin siitä. Kardemummat oli sopivan pehmeitä, ne sai helposti "ommeltua". En olisi itse hoksannut.

      Minäkin tykkäsin tästä ohjeesta. Meitä söi tästä kolme ihmistä oikein runsaasti ja sitten jäi ainakin kahdelle vielä kastiketta, jossa oli paljon lihapaloja ja vielä pelkkää kastiketta, jonka pakastan ja lisään siihen jossain vaiheessa lihaa ja saan taas uuden aterian.

      Poista
  3. Mä olen miettinyt jo tovin, että oliskohan tuollainen haudutuspata pakko hankkia? :) Jotenkin siitä tulee mieleen kaikki amerikkalaiset ruokaohjeet, mutta siis tottakai sillä voisi tehdä muutakin, viimeistään nyt sen tajuan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta voi, kurkkaa noita tunnisteita "haudutuspata" ja "crock-pot" blogissani, olen ehtinyt kokeilla vaikka mitä jo :D Ja patoja on eri kokoisia, ei tarvi hankkia tällaista "malliston suurinta" kuin meillä on, vaan pienempiäkin löytyy.

      Poista