sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Hangop Hollannista



Tour de Francen toinen etappi ajettiin vielä kokonaan Hollannissa. Siksi tämän päivän jälkiruoka on hollantilaista perää. Sen nimi on hangop, joka kuulostaa mielestäni krapularuoalta, ehkä se menisi sellaisenakin. Ohjeen tähän helppoon jälkiruokaan otin KAYOTICKITCHEN-blogista. Hedelmälisäkkeen sommittelin omavaltaisesti, sillä olimme jo syöneet kaikki perjantaina ostamani marjat. Postauksen loppu spoilaa etapin, varoitan luimupupua, jollet ole vielä ehtinyt katsoa lähetystä!

Hangop neljälle

  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl erikoishienoa sokeria
  • 1 vaniljatangon siemenet 
  • 3 nektariinia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl muscovado- tai fariinisokeria
  • kuorittuja manteleita
Laita jogurtti valumaan siivilään talouspaperin tai juustokankaan läpi. Ota hera talteen, jos aiot leipoa sämpylöitä tai leipää viimeistään huomenna. Anna jogurtin valua ainakin neljä tuntia jääkaapissa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se samalla sokerilla. Lisää mukaan vaniljatangon sisältä raaputetut siemenet. Yhdistä valutettu jogurtti maustettuun kermavaahtoon. 

Leikkaa nektariinit viipaleiksi kiven ympäriltä. Sulata voi (sattumalta meillä oli hollantilaista voita) pannulla ja lisää sille muscovado- tai fariinisokeri. Sekoittele sen verran, että sokeri liukenee sulaan voihin. Lisää nektariiniviipaleet pannulle ja paistele niitä muutama minuutti, niin että ne karamellisoituvat. Tarjoile hangop lämpimän hedelmäpaistoksen, pannunpohjalle muodostuneen siirapin ja manteleiden kanssa. Söimme päivällistä tänään kahdestaan Opiskelijan kanssa, pidimme kumpikin tästä mukavasta kylmän ja kuuman yhdistelmäjälkkäristä. Paahdetut mantelilastut olisivat olleet ehkä parempia tähän, mutta minulla oli vain kokonaisia manteleita.



Tour de Francen toinen etappi ajettiin 166 km mittaisena eiliseltä tutusta Utrechtin kaupungista Zélandeen ja oli niin tasainen profiililtaan kuin mahdollista. Eilinen aika-ajovoittaja Rohan Dennis lähti matkaan tietysti keltaisessa paidassa. Etapin aikana ehti sataa ja etenkin tuulla, mutta sää kirkastui etapin lopulla. Viimeisen kilometrin merkkikaari oli jouduttu laskemaan alas kovan tuulen vuoksi. Mark Cavendish aloitti loppukirin liian aikaisin ja jäi lopulta neljänneksi. Voittoon puski Andre Gorilla Greipel, toiseksi Peter Sagan ja kolmanneksi ennen Markia vielä Fabian Cancellara saaden huomisen etapin asukseen keltaisen paidan. Lempisuosikkini Alberto Contador on kymmenentenä minuutin kärjen takana. EDIT:olin lukenut huonosti tulosluetteloa, Alberto on sijalla 14.


10 kommenttia:

  1. Hieno tuo oranssi pöyräilykuva, onko teidän autoilureissulla bongattua?

    VastaaPoista
  2. Mistäs tuo Antje-rouvan voi on sinne joutunut?
    Mun tuli tuosta pyöräilykuvasta mieleen Myanmarissa ottamani kuva, alimmainen tässä postauksessa
    http://allualasko.blogspot.de/2012/08/kahdeksan-asiaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä muista, mistä olen tuon voin ostanut, en usko että se olisi ollut vuotta jääkaapissani, edelliseltä Hollannin reissulta. Luulen, että se on Virosta tai Saksasta tuotua. Minulla on liikaa voita pakastimessa, se on lempparituliaiseni, jos vain sää sallii :D

      Muistankin sen kuvasi, siihen oli viittaus jossain myöhemmässä postauksessa. En vielä vuonna 2012 tuntenut blogiasi.

      Poista
  3. Kiitos. Luotan jo siihen, että voin lukea postauksen melkein loppuun etappia boksilta katsoessa. Vieraat lähtivät puolenyön aikaan, joten voi olla, että loppu etapista jää huomiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitan muistaa, etten täräytä lopputulosta ihan alkuun :D

      Poista
  4. Otsikon perusteella odotin jotakin suolaista, mutta kyllä se makeakin käy. Tähän herkkuun näyttäisi kaiken lisäksi löytyvän kaapista kaikki aineet, nektariinien sijaan tosin on lättänöitä persikoita. Vaan voi, miksen ostanut tänään vaniljatankoja!

    Jogurtin heran voi muuten käyttää myös jogurttijuomaan osin maidon paikalla, sopii hyvin ja on kovin terveellistä. Tänään juuri sellaista juotiin, hunajalla makeutettuna.

    Minä yritän aina bongata Jussi Veikkasta, kun hän on niin symppis ja hyväntuulisen näköinen ja suomalaisena ammattipyöräilijänä melkoinen harvinaisuus. Näyttäisi olevan Tourillakin mukana, jolleivät silmäni tehneet tepposia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle kävi heran kanssa sama kuin joskus aikaisemminkin, hulautin sen sittenkin viemäriin, vaikka oli jemmannut sitä jo :(

      Ikävä kyllä Jussi Veikkanen ei ole mukana tämän vuoden Tourilla, eikä siellä ole muitakin suomalaisia. Minäkin tykkään Jussi Veikkasen olemuksesta, aina hyväntuulinen!

      Poista
    2. No silmäni tekivät siis tepposet! Siellä pyöräilee joku muukin iloisen näköinen pyöreäkasvoinen nuorimies :)

      Poista
    3. Siellä on vaikka kuinka paljon sellaisia :D Esimerkiksi John Degenkolb on tosi iloisen näköinen <3 Muttei kovin pyöreäkasvoinen, kun kaikki vauvatali (kuten Peter Selin sano) on lähtenyt jo aikaa sitten.

      Poista