sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kerta se on ensimmäinenkin - kanaa riisipedillä

Jotkut arkiruoat ovat jääneet minulta täysin vaille huomiota, en vain ole koskaan tullut tehneeksi niitä. Esimerkiksi kanaa riisipedillä on aivan uusi tuttavuus minun keittiössäni. Vilkuilin riisipetiohjeita sieltä täältä lähinnä nesteen määrän suhteen, muuten ajattelin noudattaa omia polkujani, miten tästä saadaan herkkua helposti. Kuivakaapista silmiini osui vähälle käytölle jääneitä linssipusseja, joten päätin ottaa niitäkin mukaan.

Kanaa Broileria riisi-linssipedillä

  • 4 broilerin rintafilettä nahattomana ja luuttomana 
  • 2 dl riisiä
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 1 dl vihreitä linssejä
  • pieniä tomaatteja (viimeiset sisäkypsyttämöstä)
  • 4 pientä sipulia lohkoina
  • 1 porkkana kuorittuna ja suikaleiksi leikattuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 5 dl ankkalientä + vähän vettä
  • sahramihippuja pieni keko
  • suolaa ja pippuria
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • yrttisekoitusta (mitä nyt sattui löytymään)
Tee oliiviöljytilkasta, sitruunamehusta ja mausteista marinadi ja sekoita se paloiksi leikattuihin broileripaloihin. Anna marinoitua noin puoli tuntia, tai jääkaapissa pitempäänkin. Levitä kuiva riisi ja linssit uunivuoan pohjalle ja asettele mukaan tomaatit, porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna liemi ja uuta sahramihiput liemeen. Päällimmäksi nostele marinoidut broileripalat ja kaada liemi vuokaan tai uunikasariin. Paista uunissa 180 asteessa, kunnes liha on kypsää ja liemi imeytynyt riisiin ja linsseihin. Tarkista niiden kypsyys maistamalla ja lisää nestettä, jos se meinaa loppua ennen kuin kaikki on kypsää. Minun vuokani oli 180 asteessa noin tunnin. Lisäsin vettä noin desin verran paistamisen lopulla, koska riisit ja linssit olivat vielä vähän raakoja ja neste vähissä. Peitin kasarin kannella paistamisen puolivälissä.


18 kommenttia:

  1. Onpa kyllä kiva ja maukas arkiruokaohje. Niinhän se tahtoo ainakin itselläni vähän olla, että arkena sitä jumittuu tiettyihin tuttuihin ruokiin, jotka tietää saavansa loihdittua nopeasti ja helposti.

    VastaaPoista
  2. Tämähän on kaikkea muuta kuin arkiruokaa, ihanan näköistä! nim. vähän aikaa sitten kanankoipia, mausteita, riisiä ja vettä vuokaan laittaneena...

    VastaaPoista
  3. Olipa hyvän näköistä. Näitä one-pot-wondereita pitäisi kokata enemmän meilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Olen nähnyt sellaisen ohjeen, johon laitettiin pasta raakana ja kaikki kastikeainekset samaan aikaan pataan ja siitäkin tuli valmis ruoka ilman montaa kattilaa ja paljoa tiskiä :D Pitäisi kokeilla.

      Poista
    2. ...ja kohokkaan tekemisestä sitä vasta tiskiä tuleekin...

      Poista
    3. No niin tulee, kaikki vispilät ja kulhot tulee käytettyä :D

      Poista
  4. Juu, mäkin peukutan aina vähemmälle tiskille ja uunissa itsekseen kypsymiselle. Minä taas uppopaistin tänään...voi sitä kippojen määrää ja kyttäämistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uppopaistamisessa tosiaan myös tulee tiskiä, kun paistettavia pitää pyöritellä siinä sun tässä, samoin kuin leivittämisessä. Lisäksi sormet on taikinoissa ja lopuksi niissä on palovammoja....

      Poista
  5. Yksinkertaista ja varmasti todella maukasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä oli ja samaa syödään tänäänkin, ei tarvi yövuorojen välissä kokkailla :D

      Poista
  6. Mökkikeittiön laiska tiskaaja kiittää ideasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä sopii kyllä mökkikokkaukseksi hyvin, kunhan vaan uuni on käytössä ja vuokaan voisi lisäillä yhtä sun toista vielä, vaikka oliiveja tai chorizoa.

      Poista
  7. Nää simmepilisti kaikki samaan kattilaan safkat on kyllä usein melkosia arjen pelastajia. Ja herkullisen näköistäkin vielä ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin maistui tänäänkin, vaikkei lihaa enää näyttänyt enää olevan :D

      Poista
  8. Nam! Mä olen ihan hulluna nykyään linsseihin, mutta mahani on aina välillä vähän eri mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä keljua :/ Minä laitoin maltilla noita linssejä tähän ruokaa, kun olen niitten kanssa ihan aloittelija.

      Poista