sunnuntai 31. elokuuta 2014

Sitruunaiset perunalastut


Nämä kivat perunalastut olivat päivällisen lisäkkeenämme. Otin ohjeen täältä, vähän tietty säveltelin. 

Sitruunaiset perunalastut neljälle


  • 8 keskikokoista perunaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna ja puolikkaan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta timjamia
  • suolaa ja pippuria
Siivuta pestyt perunat mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi lastuiksi ja huuhtele niitä kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Jätä lastut kylmään veteen ainakin tunniksi likoamaan. Kun on aika laittaa perunat uuniin, kuumenna uuni 200 asteeseen ja valuta perunoista vesi pois. Levittele lastut keittiöpyyhkeelle ja taputtele ne kuiviksi. Sekoita lastuihin kulhossa niin sitruunan kuori kuin mehukin, samoin öljy ja mausteet. Levitä lastut uunivuoan pohjalle niin tasaiseksi kerrokseksi kuin mahdollista ilman, että niitä on liikaa päällekkäin. Paista lastuja uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Ripottele pinnalle vielä tuoretta timjamia. Tarjoile heti.

Vueltan yhdeksäs etappi oli jo kunnon mäkipätkä. Winner Anacona (ikinä kuullukkaan) voitti etapin ja johtajan punaisen paidan sai ylleen Nairo Quintana. Hän on kolme sekuntia Alberto Contadorin edellä. Huomenna Vueltassa on lepopäivä, samoin Campakeittiössä. 

10 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta. Olen joskus tehnyt vähän samantyylisiä ja siinä päällä paistettiin kalaa, se oli kanssa hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti! Meillä nuo lastut hupenivat nopeasti :)

      Poista
  2. Helpoin ja siistein tapa levittää perunasiivuihin tai veneperunoihin tms. öljyä ja mausteita on mättää öljy ja mausteet pakastepussiin ja perunet perään. Hölskytä, levitä pellille ja lorauta loput perään :) Eikä tarvii tiskata kulhoa tms. Pienessä keittiössä helpottaa kulhojen ja tiskin määrää oleellisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti! Minulla on sellainen vähän outo mielihalu, että tykkään lykätä käteni ruoka-aineksiin ja sekoitella sormin, etenkin kun mukana on öljyä... Mutta tiskinsäästövinkit ovat aina hyviä!

      Poista
    2. Mulla on tää henk.koht. ongelma, etten koske paljain käsin mihinkään, mihin ei ole pakko :D

      Poista
    3. Silloin muovipussivinkki on mitä parhain! En minäkään oikein tykkää esim kalaa käsitellä ilman ohuita hanskoja, mutta muuten kyllä käpälöin melkein mitä vain :D

      Poista
  3. Näyttää hyvältä! Tein jollain ohjeella aiemmin viinietikalla maustettuja perunoita, mutta en ollut niihin kovin tyytyväinen. Tämä resepti näyttää toimivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin tuosta rapeudesta, joka tuli ilman mitään kääntelemisiä tai muuta hässäkkää.

      Poista
  4. En ole tällä tavalla kokeillutkaan tehdä perunalastuja, täytyy kokeilla ehdottomasti! otsikon sana "sitruunainen" kiinnitti ensiksi huomion, sitruunan suurkuluttajana päättelin että nyt on linkin takana jotain todella hyvää ja oikeassa olin :)

    VastaaPoista