perjantai 25. heinäkuuta 2014

Vadelmafinancierit


Ei ole palellut tänäänkään, ei varmaan koko Suomessa. Olen kuitenkin ollut hieman virkeämpi ja jaksoin leipoa jo pitkään aikomiani financier-leivonnaisia. Niiden salaisuus ovat paahdettu voi, mantelijauho ja kananmunan valkuaiset. Otin ohjeen näihin mukaviin teen tai kahvin kavereihin Oh sweet day!-blogista. 

15 pientä financieria vadelmahillolla

  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl mantelijauhetta
  • 1,2 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1,5 dl sulatettua, paahdettua voita
  • vadelmahilloa
  • tomusokeria
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele pieniä metallisia vuokia. Jos käytät silikonisia, niitä ei tarvitse voidella, ei kai pidäkään. Sulata voi ja paahda sitä kattilassa niin, että se saa ruskean sävyn, muttei pala. Kun se tuoksuu pähkinäiselle, se on sopivaa. Kaada se toiseen astiaan jäähtymään. 

Sekoita kulhossa sekaisin sokeri, jauhot, mantelijauhe ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto ja vaniljauute kuiviin aineisiin. Lisää viimeisenä paahdettu voi, joka on ehtinyt hieman jäähtyä. Sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi jokaiseen pieneen vuokaan ruokalusikallinen taikinaa. Tipauta päälle pieni nokare vadelmahilloa ja lusikoi lisää taikinaa, niin että hillo peittyy, muttei vuoka tule liian täyteen. Minulla oli niin pieniä metallivuokia, että kokonaisuudessaan leivonnaisia tuli 10 pientä metallivuokiin ja viisi pienehköihin silikonivuokiin. Paista uunissa noin 15-18 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Pullauta leivonnaiset vuoistaan, kun ne ovat hieman jäähtyneet ja sirottele niiden päälle tomusokeria. 



Tour de Francen kolmanneksi viimeinen, 19. etappi ajetaan paikoin sateisessa säässä. Etappi on tasamaaluonteinen ja massakiriä saattaa odotella. Kilpailu tuntuu olevan jo taputeltu ja voittaja selviö, mutta tietysti Vincenzonkin pitää maaliin asti tulla jokaisella etapilla. Huomenna on vuorossa kilpailun ainoa aika-ajo, henkilökohtainen sellainen. Joukkueaika-ajoa ei tässä kisassa olekaan lainkaan. 

Tällaista Tuplapotkua meillä ei vielä olekaan!

8 kommenttia:

  1. Financierit ovat niin namia;itsekin postasin niistä pari vuotta sitten.Ja vadelmalla,nami:)
    ja kiva tuplapotku! Täällä näkee paljon sähköisiä potkulautoja,mutta tänään hieman hätkähdin kun näin liikenteessä äidin ja lapsen sähköpotkulaudan kanssa ajalelemassa,eikä lapsella ollut edes kypärää....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo leivonnaiset olivat kyllä hyviä, kiva rakenne! Ja voisi varmaan tehdä ilman sitä vähäistäkin vehnäjauhoa, jos tarvii gluteenittomana?

      Poista
    2. Mullakin kyllä oli vehnäjauhoa myös. Mutta tuon vehnäjauhon voi ehkä korvata jollain gluteenittomalla jauhoseoksella.
      http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2012/11/kahvilla-maustetut-financier-kakkuset.html

      Poista
  2. Mulle kanssa tuollainen kakkunen!
    Aika jännä, että aikaajoja on vain yksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joukkueaika-ajo pitääkin tietty sijoittaa aika alkuun kisaa, ettei tule epäreiluuspuolta. Moni joukkue on jo kutistunut aika paljon alun kolareiden ja sairastumisten takia.

      Poista
  3. Nämä näyttävät sellaisilta, että joutuisi syömään kahvin kera kaksikin kappaletta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin saattoi käydä ja viimeisistä käytiin kevyttä kauppaa.

      Poista