perjantai 18. heinäkuuta 2014

Ranskalainen päärynäkakku


Kaupassa oli sieviä ranskalaisia päärynöitä, en vastustanut niitä ollenkaan, vaan ostin niitä viisi kappaletta. Etsin niille ranskalaista käyttötapaa ja löysinkin kakun, johon saisin ainakin osan päärynöistä menemään. Meitä oli  vain kaksi päivällisellä, joten tein kakustakin pienen. Puolitin My Kitchen in the Rockies-blogista löytämäni päärynäkakun ohjeen.

Pieni ranskalainen päärynäkakku

  • 2 pientä päärynää
  • 125 g pehmeää voita
  • puolen sitruunan kuori raastettuna
  • 125 g sokeria
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 2 kananmunaa
  • 125 g vehnäjauhoja + vähän vuoan jauhottamiseen
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele ja jauhota pieni rengasvuoka (18 senttinen). Kuori päärynät ja leikkaa ne kuutioiksi tai viipaleiksi. Vatkaa sokeri ja pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi, lisää sitruunankuori, vaniljauute, suolaripaus, kananmunat ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä liikaa vatkaamista, ettei taikinasta tule sitkasta. Levitä puolet taikinasta vuokaan ja asettele päärynäpalat taikinan pinnalle. Lusikoi loput taikinasta päärynöiden päälle ja tasoittele hieman. Paista kakkua uunin keskikorkeudella noin 34-40 minuuttia ja kokeile kakkutikulla kypsyyttä. Paista hieman lisää, mikäli tikku on taikinasta nostettuna tahmea. Jäähdytä kakkua vähän aikaa, ennen kuin otat rengasvuoan reunan irti.



Tour de Francen kolmastoista etappi oli täysiverinen vuorietappi, joka päättyi 18 kilometrin loppunousuun. Todella kuuma sää sai muutamia ajajia keskeyttämään kilpailun. Vincenzo Nibali otti kolmannen etappivoittonsa tämän vuoden kisassa ja paransi asemiaan kokonaiskilpailun johdossa. Toiseksi nousi Movistarin Alejandro Valverde. Huomenna onkin sitten luvassa pitkä lähetys etapista, jo yhden aikaan iltapäivällä pääsemme seuraamaan viimeistä Alppi-etappia.

4 kommenttia:

  1. Iiihhana kuva, Campa, kerrassaan iihhana!

    VastaaPoista
  2. OI ei, nyt alkoi tehdä mieli juuri tuollaista kakkua... on se tosi herkullisen näköinen.
    Tour de Francessa on tainnut useampikin ennakkosuosikki lopettaa kesken ja paljon ovat keikahdelleet kumoon matkan varrella. On se pelottavan näköistäkin kun vauhdissa joku menee nurin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakun hyvä puoli oli se, että päärynäpalat olivat kokonaan uppeluksissa, ne kypsyivät ihanan meheviksi ja olivat ne alunalkaenkin sopivan kypsiä, mikä on aika harvinaista, kun ulkomaisia päärynöitä ostaa.

      Aivan, minun suosikeistani ei ole oikein enää ketään mukana ja aivan sydämestä ottaa, kun noita kauheita kaatumisia näkee :(

      Poista