sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Synttäripannukakut

Nike?
Olen nyt harjoitellut aikuisen äitinä olemista kaksi vuotta. Osaan jo hieman, korostan sanaa hieman. Tänään on esikoiseni 20-vuotispäivä, tuo sänkitukka saapui lomalle Kainuun Prikaatista ja sai toivoa mitä tahtoo aamiaiseksi, sekä päivälliseksi ennen kuin lähtee illalla takaisin. Sai toivoa eilenkin ja joka kerta, kun tulee lomalle. Yleensä toive on "jotain lihaa". 

Tänä aamuna tarjolla oli pannukakkuja, tuota Amerikan matkojen vakioherkkua, jota jaksaa syödä korkeintaan kerran kuukaudessa. Vaikka niin kovin pidän Nigellan ohjeesta ja Rachelinkin ohje on mainio, ebelskiverit ovat hyviä ja dutch babyt kivoja, halusin kokeilla tänään jotain uutta. Muistin, että jääkaapissa on purkki mascarponea ja mietin, että josko sitäkin voisi pannukakkutaikinaan laittaa, ihan kuten jogurttia tai ricottaakin. Ja kylläpä ohjeita löytyi, kun vain naputteli sanat mascarpone ja pancakes foodgawkerin hakuun. Päädyin kokeilemaan ohjetta Picky Cook-blogista

Mascarponepannukakut neljälle

  • 4,7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,7 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 4,7 dl piimää
  • 2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
  • 2 rkl suolatonta voita sulatettuna
  • 1 dl mascarponea (ohjeessa vähän vähemmän, olin ronskilla päällä)
  • 1 rkl vaniljauutetta (ohjeessa 1 tl, mikä ei tunnu missään)
  • 1 sitruunan kuori raastettuna


Sekoita ainekset taikinaksi, älä vatkaa liikaa. Anna taikinan hieman asettua ja paista sitten muutama pannukakku kerrallaan voissa keskilämpimällä pannulla. Minä käytin jälleen crêpe-laitetta, sillä siinä mahtuu paistamaan neljäkin pienehköä pannukakkua kerrallaan. Varo pannukakkujen pinnan palamista, mieluummin mieto lämpö, että ne ehtivät kypsyä sisältäkin. Raaka pannukakkutaikina ei maistu hyvälle, sanokaa minun sanoneen. 

Pannukakut tarvitsevat tietysti ylleen kunnon lorauksen aitoa vaahterasiirappia ja raikkaita marjoja. Nuo pannukakkupinot hävisivät alta aikayksikön, emmekä me Kammenpyörittäjän kanssa käyneet vadilla kuin kerran. Mascarpone toi makuun mukavaa happamuutta ja ilmeisesti piimä keveyttä. Oikein hyvä ohje.



10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä lettuja! Mascarpone on kyllä ihanaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivan kevyentuntuisia olivat, mutta luultavasti se oli vain harhaa :D

      Poista
  2. Lurps! Meilläkin oli pannariaamu, syrnikkejä mip:n ohjeella.

    VastaaPoista
  3. Meillä mascarponen loppu meni marjarahkaan. Tosin täytyy myöntää, että maistui enemmän kermaiselta kuin rahkalta... Ensi kerralla sitten noita herkkulettuja, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ja luulen, että mascarpoa olisi voinut laittaa vielä reilumminkin, ellei sitten terveellisyysaspektit ala pistää hanttiin ;) Tosin sen on tainnut unohtaa jo alunalkaen, kun näitä valmistaa.

      Poista
  4. Kyllä tämä nyt vaikuttaa siltä, että olet oikein pätevä aikuisten äiti. Omakin äitini on erinomaisen pätevä ja tietenkin maailman paras, mutta saat kyllä adoptoida minut noina erimaiden pannukakkupäivinä. Lupaan syödä mukisematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, onneksi on tuo toinen harjoituskappale tuossa vielä kesän päälle aikuistumassa, hänellä voi vielä treenata varmaan pari-kolme-viisi-kymmenen vuotta? :)

      Poista
  5. Se on Adidas, puusilimä :-) Ai kun onkin ihanan kuuloisia pannareita. Ei meillä vaan tuollaisia saa ellei ihan ite ala tekemään... :-/ Taidan adoptoitua teille :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai pösilö, kuten meillä päin sanotaan :D
      AIkuisen adoptio lienee aika helppo juttu, sen kun ilmaannut tontin reunalle!

      Poista