torstai 13. maaliskuuta 2014

Gnocchi sydän ruusukaali

Aamulla availin ankanrasvapurkkeja oikein urakalla, sillä oli confit-päivä. Kypsensin broilerin koipireisiä rasvassa miedossa lämmössä samaan tapaan kuin viime kesänä. Nyt tosin lisäsin pataan yhden sitruunan neljään lohkoon leikattuna ja yrttipuolta oli vain kuivattua basilikaa ja tuoretta rosmariinia. Käytin tagine-pataa ruoan kypsentämiseen, kolme isoa koipireittä mahtui siihen juuri ja juuri, neljäs olisi jo tehnyt tiukkaa. 

Lisänä meillä oli gnoccheja, joita edellisellä tekokerralla olin pakastanut. Olin ensin levittänyt ne tarjottimelle, jäädyttänyt ja sitten kopistellut jäiset pallerot muovipussiin, jossa ne pärjäsivät oikein mainiosti tähän astikin. Tänään etsin ohjetta, jossa olisivat pääosissa gnocchit ja ruusukaali ja sellainen löytyikin nopsasti foodgawkerista. Smells Like Home-blogissa oli vastikään tehty juuri sopivalta kuuluvaa lisäkettä, jota varioin hieman.

Gnocchit ruusukaalin ja parmesaanin kanssa kolmelle

  • noin 10 ruusukaalia
  • noin 250 g jäisiä gnoccheja
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria
  • timjamia (minulla oli persiljaa)
  • parmesanlastuja
Kuumensin gnocchien keittoveden kiehuvaksi ja otin gnocchit pakastimesta. Leikkasin ruusukaalien kannat pois ja kuorin päällimmäiset lehdet. Leikkasin kaalit ohuiksi suikaleiksi. Sulatin voin pannulla ja annoin se kuumentua hieman ruskehtavaksi, jolloin lisäsit ruusukaalisuikaleet pannulle, paistelin niitä hetken aikaa. Kun vesi kiehui kattilassa, kumosin jäiser gnocchit veteen. Ne kypsyivät noin viidessä minuutissa, joka on hieman pidempi kypsymisaika kuin juuri tehdyille gnoccheille. Kun pallerot nousivat keitinveden pinnalle, kalastin ne reikäkauhalla ja sekoitin ne pannulle ruusukaalisuikaleiden kanssa sekaisin. Paistelin hetken seosta niin, että gnocchit ottivat hieman paistopintaa. Maustoin ripauksella suolaa ja pippuria, ripottelin päälle persiljaa ja parmesanista leikattuja lastuja. Passasi mainiosti lintuconfitin kanssa. 



4 kommenttia:

  1. Me sydän gnocchi ja ruusukaali :D

    VastaaPoista
  2. Mutta hyvää oli se hirvipatakin, jota teit meille yöllä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistoin sitä ihan vähän iltapalaksi :D Syökää loppuun tänään!

      Poista