maanantai 6. tammikuuta 2014

Outo olo ja miten se parannetaan


Tänään on se päivä, jolloin yksi perheestämme on lähtenyt kotoa. Ei kokonaan, mutta toistaiseksi, ei maapallon toiselle puolelle, mutta aika kauas. Oloni on merkillinen ja sydämen kohdalla tuntuu paino, joka toivon mukaan piakkoin siitä hellittää. Tämä on varusmiehen äidin väpätyspäivä, jossa tuntuu olevan tavanomaista pitemmät minuutit.

Miten parannetaan väpättävä tunne sydänalassa, miten lääkitään turhaa huolehtimista? Leipomalla kakku! Ja nimenomaan sellainen kakku, josta tuore alokas ei olisi pitänyt, kakku jossa on juustoa! Unelias-blogissa speksit täyttävää kakkua oli tehty vastikään ja se näytti niin hyvältä, että minun oli heti kokeiltava. Soveltelin yrttien suhteen timjamin vähäisyyden vuoksi.
  • 200 g parmesania raastettuna (käytin pari nimetöntä juustokannikkaakin pois jääkaapista)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa (epäröin, juuston suolaisuuden vuoksi, mutta laitoin)
  • pippuria
  • tuoretta timjamia silppuna, niin paljon kuin yrttipöheiköstä löytyi ja vähän basilikaa ja persiljaa
  • 2 kananmunaa
  • 200 g turkkilaista jogurttia (tai muuta hapanmaitotuotetta)
  • 1 dl oliiviöljyä
Kuumensin uunin 200 asteeseen. Valitsin vuoaksi silikonisen rengasvuoan, jota ei tarvitse voidella ja jauhottaa. No, valinta on hieman harhaanjohtavasti sanottu, sillä minulla ei tällä erää ole muita rengasvuokia. Sekoitin kaikki taikinan ainekset yhteen nuolijalla ja lopuksi käsin ja kaavin taikinan vuokaan. Paistoin kakkua noin 25 minuuttia. En ollut ihan varma, miten tikkutesti toimii tällaisessa taikinassa, mutta pistelin silti kokeeksi ja tikku oli puhdas 25 minuutin kohdalla. Annoin kakun hieman jäähtyä vuoassa ennen kuin kumosin sen.



Mutustelen kakkua ja aivan kuin auttaisi niin mielialaan kuin sydänalaankin! Kiitos Uneliaalle, joka oli ottanut ohjeen Pumpkin Jamista, joka oli ottanut ohjeen Kinuskikissalta. Hyvät on lääkkeet!

Urheilu-projekti edistyy

6 kommenttia:

  1. :-D Mulla on vaan helpottunut olo, kun poika viimein lähti :-D siis mun, ei sun! Kakku kuulostaa herkulliselta, pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, minä tunnen kaikkien äitien väpätykset varmaan :D

      Poista
  2. Muistan itsekin tuon tunteen kun poika meni inttiin,mutta toisaalta oli myös hieman helpottunut olo,kuten Karmiinalla.
    Kiva suolainen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein kiva kakku, uskon että sopisi juustotarjottimellekin jollekin reunalle tai muuten iltanaposteluun :)

      Kyllä tää tästä, kyllä ne poijaat siellä pärjää! Ja äiditkin!

      Poista
  3. Onpa hyvä ohje, kun meillä usein on jääkaapin perukoilla juustokannikoita ja partaäijää. Kiitos :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää varmaan olla tosiaan aika makuisaa juustoa, voisin kuvitella, että tujakka cheddar sopisi myös. Otin äsken viipaleen, eikä tuo tuntunut yön yli oltuaan menneen miksikään :)

      Poista