maanantai 18. maaliskuuta 2013

Chorizopannu ja patatas bravas


Espanjassa alkoi tänään Volta y Catalunya, viikon mittainen etappikilpailu. Pääsimme heti tunnelmiin mukaan, kun otimme päivällislautaset television ääreen. Mietin työpäivän aikana, mitä espanjalaiseen keittiöön vivahtavaa saisin nopeasti ateriaksemme ja muistin pakastimeen jemmaamani Savuhovin myymät pehmeät chorizot. Kammenpyörittäjä etsi makkarat pyynnöstäni ja ne olivat juuri sopivasti sulaneet, kun tulin töistä kotiin. 

Leikkasin seitsemän pientä chorizomakkaraa parin sentin pätkiin, samoin pilkoin yhden keskikokoisen punasipulin ja halkaisin kaikki talouden 7 kirsikkatomaattia. Viikonlopuksi ostamamme, mutta unohtamamme parsanippu oli hieman nahistunut, napsin kelvot nuput odottamaan. Valutin tetran valkoisia papuja ja huuhdoin ne. Kuorin muutamia perunoita ja pilkoin ne suupalan kokoisiksi. Höyrytin perunat kypsiksi ja perunoiden päälle pääsivät parsanuputkin muutamaksi minuutiksi esikypsymään. 

Kuumensin pannulla lusikallisen oliiviöljyä ja nostelin chorizopalat pannulle paistumaan. Makkarat alkoivat nopeasti paahtua ja luovuttaa punertavaa, mausteista rasvaansa. Lisäsin sipulin pannulle ja pian perään tomaatit ja pavut. Kääntelin kaikki sekaisin ja juuri ennen syömistä nostin mukaan esihöyrytetyt parsanuput, muutaman vihreän oliivin ja silputtua ruohosipulia. Mitään maustamista tämä täyttävä pannullinen ei tarvinut, sillä chorizon olivat sen verran mausteista. Perunat paistoin pannulla ankanrasvan ja oliiviöljyn seoksessa ja maustoin ne suolalla, pippurilla ja pimentonilla. 



Ensimmäisen etapin vei nimiin OPQ:n Gianni Meersman. Maisemat näyttivät eiliseen Italiaan verrattuna huomattavan kesäisiltä. 


27 kommenttia:

  1. Voi tuota chorizoa - minä en edelleenkään sitä jostain syystä ole Espoosta löytänyt (Sellossa varmaan olisi)... Kunhan jostain saan käsiini, niin ostankin kasan myös pakkaseen.
    Tuo pannu on tosi herkun näköinen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin pitää täydentää varastojani, kun seuraavan kerran näen tuotetta tiskissä :)

      Poista
  2. Pirteä pannullinen :).
    Savuhovilla on kyllä hyviä tuotteita, niiden takia kannattaa tehdä markettiretki silloin tällöin.
    Kohtahan se parsakausi alkaa, saa nähdä, jaksammeko odottaa kasvualueille pääsyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli tosiaan täyttävä pannullinen, pavut ja makkara, siinä melko tuhtia evästä :D

      Poista
    2. Pitää ollakin, että jaksaa seurata klassikot ja muut kisat!

      Poista
  3. Ihana pannu ihanassa pannussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meni pitkälle tämän päivän puolelle, ennen kuin nälkä alkoi kolkutella :D

      Poista
  4. Nam! Mitäpä tuohon nyt muuta voi sanoa..

    VastaaPoista
  5. tiistaina oli ainakin espoossa ison omenan k-kaupassa (vai onkohan se nyt citari) chorizoa ja aivan tähän oikeanlaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota pitää olla kyllä jemmattuna ainakin vähäsen :)

      Poista
  6. Vesi herahtaa kielelle, kun katselee pannun kuvia ja lukee reseptisi läpi. Nam. Minunkin pitänee varmaan käydä makkaraostoksilla ;)

    Koska sinulla ei ole koskaan mitään kiireitä, töitä sun muita, heitän sinulle helpon viikkohaasteen: haaste: viikon menu. ;)

    VastaaPoista
  7. Joko on alkanut pannu patinoitumaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähäsen on tainnut, mutten malttaisi odottaa kunnon kerrosta!

      Poista
    2. Mäkin lopulta menin ostamaan hiiliteräspannun, vaikka vannonkin uskollisesti valuraudan nimeen. Täytyy vielä lueskella käyttöönotto-ohjeet, etten mene tekemään campasimpukoita. ;)

      Poista
    3. Sitä sietää varoa :D Kyllä minua nyt harmittaa sen ekan pannun kohtalo, mutta toivon, että joku järkevämpi poimi sen heti kyytiinsä kirppikseltä.

      Poista
    4. Ajattele niin, että soit jollekin valtavan löytämisen riemun. :)

      Poista
  8. Tämä on kyllä mun unelmaruoka. Olen ihan heikkona chorizoon. Ja nuo perunat näyttää Jamie Oliverin täydellisen roasted potatoes-annoksen tyyppisiltä. Nälkä tulee kuvia katsellessa!

    VastaaPoista
  9. Seurasimme eilen kisaa Barcelonan kentällä odotellessamme lennon lähtemistä. Apupoika oli Barcelonassa juoksentelemassa, ja käväisimme pikaisesti myös maraton & triathlon -messuilla. Olit mielessäni, kun siellä oli hiplattavana paljon kaikkea campagnolo-kamaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli varmaan hippusen keväisempää kuin kotimaassa? :)

      Poista
    2. No oli! Ja nyt täällä tuntuu olevan vielä entistäkin talvisempaa. :)

      Poista
    3. On kyllä melko täysi talvi ainakin täällä Keski-Suomessa, vielä kun innostuisi hiihtämisestä, niin ei olisi mitään valittamista :D

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos, samoin ovat ne sinun kierresämpyläsi, joista äsken kävin lukemassa!

      Poista