perjantai 2. syyskuuta 2011

Empanadillas de Queso y Espinacas - pinaatti-juustonyytit

Tänään Vueltan 13. etapin voittoon kiri HTC-tallin sveitsiläinen Michael Albasini. Bradley Wiggins johtaa edelleen kokonaiskilpailua. Hyvityssekuntien turvin italialainen Liquigasin Vincenzo Nibali, viimevuotinen voittaja, nousi toiselle tilalle. Seuraavat etapit ovat rankkoja mäkisiä reittejä. 

Keittiöpuuhiin ei ole ollut tänään paljon aikaa. Nämä nopeat pinaatti-juustotäytteiset nyytit sopivat mainiosti salaatin kanssa kevyeksi ateriaksi. Tuoretta pinaattia käytetään kuumalla pannulla, jolle on lorautettu oliiviöljyä. Kun pinaatti alkaa kutistua, se nostellaan kulhoon, jossa on arkki talouspaperia pohjalla, paperi imee pinaatista kosteutta ja kitkeryyttä, jos siinä sellaista on. Kun pinaatti on jäähtynyt ja vähän kuivahtanut, siihen sekoitetaan tuorejuustoa ja manchego-juustoraastetta, sekä maustetaan suolahipulla ja pippurilla. Uuni kuumennetaan 200 asteeseen. Suorakaiteen muotoiset lehtitaikinalevyt leikataan kahteen neliön muotoiseen palaan. Palan keskelle nostetaan pikkulusikallinen täytettä, kulmat kerätään yhteen ja rutistetaan nyytiksi. Nyytin kärki voidellaan kananmunalla. Nyyttejä paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti