lauantai 14. toukokuuta 2011

Pizzalauantai!


Pyöräilyssä bloggaajatiimin naispuolisen jäsenen suosikki alkoi viimein näyttää sisun merkkejä, Alberto Contador (kotoisasti Räpsyripsi) tuli toisena maaliin tasamaan etapissa,  Oscar Carron Farnese Vini-tallista voittaessa. Contador nousi kokonaiskilpailun viidenneksi. Huomenna on tiedossa kova vuorietappi Etnalle.

Tuttavapiirissämme ihmetellään toisinaan innostustamme katsella pyöräilyä, kuulema maalin kuivumisen tai ruohon kasvamisen katsominen on yhtä kiinnostavaa. Nehän ovat kumpikin tosi jänniä juttuja! Pyöräilyssä on kiehtovaa se, että olipa kyse isosta tai pienestä kilpailusta, jännitys kehittyy kilometrien vähetessä. Irtiotot ja kiinniajot tuovat jännitystä ja loppukirissä on viehätyksensä.

Huomenna alkaa kahdeksan etappia sisältävä AMGEN Tour of California, sitäkin katsomme, sikäli kuin Eurosportilla on lähetyksiä. Osa huippuajajista on mukana tässä kilpailussa Giron sijasta. Andy Schleck osallistunee kilpailuun, isoveljensä Fränk ilmeisesti ei.

Pizza kuuluu tietysti ohjelmaan, kun teemana on kokkailla italialaista ruokaa. Tänään oli siis pizzan vuoro. Pohjan ohje on otettu Gino D´Acampon kirjasta Fantastico! Modernia italialaista ruokaa. Tätä ohjetta olen käyttänyt pitkään ja pidän sen leipoutumisesta, taikina on helppo käsitellä. Ohjeesta tulee 2  pienehköä pizzaa.
  • hyppysellinen suolaa
  • kolmasosa hiivapalasta
  • 1,5 dl lämmintä vettä
  • 200 g puolikarkeita vehnäjauhoja, joista osa jauhottamiseen
  • 1 rkl oliiviöljyä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, liota hiiva veteen, lisää suola ja öljy veteen, sekä vähitellen jauhoja, kunnes saat löysähkön taikinan. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja alusta sitä käsin viitisen minuuttia, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Kohota taikinaa ainakin 45 minuuttia peitettynä lämpimässä paikassa, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne pyöreiksi kiekoiksi, halkaisijaltaan noin 25 senttiä. Laita mieleisiäsi täytteitä, mieluummin vähemmän kuin enemmän. Meillä alaikäisten suosikkeja ovat tonnikala ja ravunpyrstöt, niitä siis toiselle lätylle. Aikuiseen makuun oli pizza, jolle revin mozzarellapallon paloiksi tomaattikastikkeen päälle, tuoretta oreganoa lisäksi ja uuniin noin 15 minuutiksi. Pizzakivellä pääsisi varmaan hieman rapeampaan pohjaan, mutta näinkin onnistuimme hyvin.

Tällä pyörällä on hyvä päästellä

2 kommenttia:

  1. Vautsi, teillä todella ollaan hurahdettu pyöräilyyn kun pizzapyöräkin on teemaan sopiva! :)

    VastaaPoista
  2. Joo, niin taitaa olla, tuo pizzaleikkuri on oikeasti vielä hyväkin, eikä vain hassu:)

    VastaaPoista