sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Pieni pino hyvää makua

Tänään aamiaiselle tein hauskat kananmunaleivät, joista leipä puuttui. Otin vinkkiä täältä ja soveltelin sitten hieman. En kertakaikkiaan voi olla tekemättä niin. 

Aamiaiskeot kahdelle

  • 4 kananmunaa
  • voita paistamiseen
  • 2 pekoniviipaletta
  • 1 avokado
  • puolikas tomaatti
  • tuoretta korianteria
  • suolaa ja pippuria
  • limen mehua
  • avokadoöljyä
  • tarjoiluun pakastimesta 2 englantilaista muffinia paahtimen kautta ja voilla sipaistuina
Otin esille Opan seitsenkoloisen pannun, josta en tiedä mihin tarkoitukseen se varsinaisesti on tarkoitettu, mutta minä olen paistanut siinä ainakin blinejä. Leikkasin pekoniviipaleet kolmeen palaan. Tein pienen pikaguacamolen, johon tuli haarukalla muussattu avokado, tomaatinpuolikas kuutioina, suolaa, pippuria, avokadoöljyä, korianteria ja limen mehua. 

Laitoin Opan kolmeen koloseen kaksi pekonipalasta kuhunkin ja laitoin liekin pannun alle. Muihin neljään koloon sipaisin hieman voita ja kun pannu alkoi olla kuuma ja pekoni sihisi lupaavasti, rikoin neljä kananmunaa vapaisiin koloihin. Rikoin keltuaisen haarukalla. Paistoin kananmunat kummaltakin puolelta ja samaan aikaan pekoni paistui rapeaksi. 

Nostin lautaselle ensin yhden pyöreän kananmunakiekon, siihen päälle kolme palasta pekonia ja pari lusikallista guacamolea. Kanneksi nostin toisen kananmunakiekon. Koska mieleni teki kuitenkin muutakin haukattavaa ja jotain millä pyyhkiä lautanen, käytin pakastimesta löytyneitä englantilaisten muffineitten puolikkaita paahtimessa ja sipaisin niille vähän voita. Aika samojen paheitten äärillä siis taas, mutta varmastihan tuo guacamole on niin terveellistä, etten saa moitteita?



2 kommenttia: