perjantai 28. heinäkuuta 2017

Pikamarinoitu mozzarella-tomaattisalaatti


Söimme keväällä aivan mahtavaa marinoitua mozzarellaa, jota ajattelin varmasti tekeväni uudelleen. Eräänä päivänä oli päivällinen jo muuten valmis, mutta mitään salaatintapaistakaan en ollut saanut aikaiseksi. Jääkaapissa oli pallero Pirkka-buffalomozzarellaa ja vadissa pöydällä valtava pihvitomaatti. Vaikkei ollut enää aikaa  vakumoida ja marinoida mozzarellaa pitempään, tein juustolle pikaisen kylvyn ja hyvä lisäke arkiselle pasta-aterialle oli valmis.

Pikamarinoitua mozzarellaa ja tomaattia

  • 1 suuri pihvitomaatti
  • 1 pallo buffalomozzarellaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • basilikanlehtiä
  • ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria
Leikkasin tomaatin viipaleiksi ja asettelin ne vadille hieman limittäin. Revin mehevän mozzarellapallon paloiksi tomaattiviipaleiden päälle. Sekoitin kastikkeen öljystä ja sitruunamehusta ja maustoin sen silputuilla yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kaadoin kastikkeen mozzarellan päälle ja hetkessä se maustoi revityn juuston aivan loistavaksi. Kun tomaatti ja mozzarella oli syöty, pyyhimme vielä vadin puhtaaksi leipäpalalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti