tiistai 29. marraskuuta 2016

As simple as that - muikut ja muusi


Tänään oli viikon saa mennä kauppaan-päivä. Halusin olla hyveellinen ja pitää meille kalapäivän ja tällä kertaa kala saisi mielellään olla muuta kuin lohta. Tästä huolimatta ihailin hirvenlihaa kaupassa, pidin itseni kurissa enkä ostanut. Sen sijaan ostin puoli kiloa perattuja muikkuja. Perkaamattomiakin olisi ollut tarjolla, mutta en minä niin extreme-tuulella ollut. Tämä ateria riitti hyvin kahdelle ja jäi yksi lounasannos.


Ruisjauhoissa pyöritellyt muikut ja niin perusmuusi, että mummokin olisi tyytyväinen


Muikut

  • 500 g perattuja muikkuja
  • 5 rkl ruisjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • voita 

Muusi

  • 8 keskikokoista jauhoista perunaa
  • 2 dl maitoa
  • voita
  • suolaa ja pippuria
  • kolme kevätsipulia
  • puolikas yksikyntisestä valkosipulista
Kuori ensin perunat ja leikkaa ne muutamaan lohkoon, kypsennä höyryssä. Perunoiden kypsyessä huuhtele muikut ja jätä ne siivilään valumaan. Laita muovipussiin ruisjauhot, suolaa ja pippuria, sekoita. Leikkaa sipuli paloiksi ja raasta valkosipuli. Paista sipulia ja valkosipulia hetkisen aikaa pannulla. Kun perunat ovat kypsät, kuumenna maito ja purista perunat perunapuristimella perunalumeksi. Sekoita mukaan nokare (eikä mikään pieni) voita, paistetut sipulit ja valkosipuli ja maitoa sen verran, että muusiin tulee sopiva paksuus. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Pidä muusi lämpimänä miedossa lämmössä uunissa tai vesihauteessa kerroskattilassa. 

Kuumenna voita pannulla ja laita muikkuja muutamassa erässä jauhopussiin, jota pyörittelet niin, että kalat saavat tasaisen kuorrutuksen. Paista leivitettyjä kaloja muutama minuutti puoleltaan ja laita ne odottamaan lämmitettyyn vatiin siksi aikaa, että kaikki muikut on paistettu. Tarjoa muusi ja muikut puolukoitten kanssa ja laita tarjolle salaattia, jollei luontosi anna periksi jättää tältä aterialta sitäkin pois. 

3 kommenttia:

  1. Meillä syötiin muikkuja ja muusia lauantaina. Nami. Laiskat kokit tosin tökkäsivät muikut uuniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senkin olisi tosiaan voinut tehdä, mutta oiskohan ne kuivuneet tuolla kiertoilmalla, joka on ainoa moodi meillä nyt? Ehkei, jos olisi vahtinut vieressä.

      Poista
  2. Näyttää todella herkullisilta nämä muikut.

    VastaaPoista