keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Mango-appelsiinilassi



Maanantaisen chicken tikka masalan ruokajuomaksi tein kylmänviileän lassin. Sain siihen käytettyä hedelmäkorinkin tyhjäksi, mikä on aina välillä oikein hyvä juttu. Ohjeen nappasin täältä. Juomaa tuli noin litran verran.

Mango-appelsiinilassi

  • 3 appelsiinia
  • 1 mango
  • 2,5 dl maustamatonta jogurttia
  • loraus hunajaa
  • muutama jääkuutio
Fileroi appelsiinit ja purista kuorikimpusta mehua astiaan, johon keräät hedelmälohkot. Kuori ja kuutioi mango niin kuin parhaaksi näet. Minä en osaa sitä kovin hyvin. Onneksi mango oli juuri sopivan kypsä, joten sain sen melko nätisti leikeltyä paloihin. Murskaa ensin jääpalat tehosekoittajan kannussa karkeaksi. Laita hedelmäpalat kannuun jäämurskan päälle, lisää mukaan jogurtti ja hunaja ja surruuttele tasaiseksi. Tarjoa mausteisen ruoan kaverina, viilentää suuta mukavasti. 

6 kommenttia:

  1. Oi, nam :) varmaan hyvää :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Mango on NIIN makoisaa, mutta todella vaikeaa käsitellä. Just yhtenä päivänä ostin sellaisen melko kypsän ja pehmeän. Siitä riitti kahdeksi päiväksi ja olipa ihanaa smoothissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus olen ostanut mangopyrettä, se on hyvää myös, eikä siinä merkissä muistaakseni ollut mitään lisäaineita, ainoastaan mangoa. :) Sen käsittelyssä minäkin pärjäsin, kunhan vain saksin purkin kulman auki. :D

      Poista
  3. Muutaman kerran olen tehnyt mangolassia, enkä ole edes yrittänyt kuutioida, viipaloida tai muutakaan säännönmukaista toimintaa. Veitsellä halki ja kaivoin lusikalla suoraan kulhoon. Eihän sen kuutiona tarvii olla, kun tohjoksi menee kuitenkin. Ei lipsahtele niin pahasti, kun pitää kuoresta kiinni.

    VastaaPoista