lauantai 9. heinäkuuta 2016

Superraikas kesäkurpitsasalaatti


Hyi millaista ajamista näimme Tour de Francen kahdeksannella etapilla. Chris Froome ajoi alhaalla putken päällä alamäkeen järkyttävää vauhtia. Olemme nähneet tätä uutta tyyliä tämän vuoden kisoissa muitten toimesta, mutta myös pitkä Froome änkesi nyt itsensä rungon päälle kummalliseen asentoon ja polki täysillä. Hänen äitinsä ja vaimonsa eivät varmasti tykkää, sen voin vannoa. Ei näkynyt jälkeäkään varovaisesta Froomesta tässä laskussa. Hän nousi kokonaiskilpailun johtoon etappivoiton lisäksi. 


Päivällisellä meillä oli ranskalaista kesäkurpitsasalaattia, johon ihastuimme oikein kunnolla. Ohjeen löysin siihen täältä. Pienensin alkuperäisohjeen puoleen, koska meitä oli päivällisellä vain me kaksi. 

Minttuinen kesäkurpitsasalaatti

  • 1 keskikokoinen vihreä kesäkurpitsa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • nippu tuoretta minttua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • limetin mehua (oma lisäykseni)
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • tuoretta timjamia ja ruohosipulia
Leikkasin mandoliinilla kesäkurpitsan pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Sekoitin kastikkeen jogurtista, minttusilpusta, valkosipulisilpusta ja limetin mehusta. Maustoin kastikkeen vielä suolalla ja pippurilla. Sekoitin kastikkeen kesäkurpitsasuikaleisiin ja laitoin salaatin jääkaappiin jäähtymään. Tarjoilun alla ripottelin päälle vielä tuoretta timjamia ja ruohosipulia. Tämä oli todella raikas salaatti, minttua olisi voinut olla vieläkin enemmän. Pääruokana meillä oli naudanlihamakkaroita omena-sipulikastikkeella ja paahdettuja perunoita. 



Jälkiruokana oli espresson kanssa Tallinnan tuliaisia, suloisia pikkuisia macaroneja. Ensimmäistä kertaa ne olivat minusta hyvänmakuisia!

4 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaalta salaatilta kuulostaakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että tuo sopii hyvin kaikenlaisen grillatun lihan tai kalankin kanssa ja muutenkin, oli tosi hyvää :D

      Poista
  2. Ihanan kuuloinen salaatti! Kesäkurpitsa odottaa jääkaapissa käyttöä☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole usein syönyt kesäkurpitsaa raakana, mutta tässä ainakin se oli tosi hyvää!

      Poista