sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Spaghetti Cacio e Pepe ja karitsan kareet


Edit: kaupallinen yhteistyö, Familia

Giro d'Italia on hyvässä vauhdissa, toisen etapin voittoon kiri Sky-tallin Elia Viviani, vaikka ehdin jo hihkaista André Greipelin puolesta. Kyllä tästä hyvä kisa tulee, vaikkei kaikkia suosikkejani olekaan mukana. Michael Matthews Orica Greenedge-tallista ajaa pinkissä huomenna vielä eilisen joukkueaika-ajon ansiosta.

Meillä oli äitienpäivän päivällisellä karitsan karetta ja italialaisruokana pastaruoka, joka on nerokas yksinkertaisuudessaan. Siinä on vain muutama raaka-aine ja valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Neuvot otin Olivia's Cuisine-blogista.

Pastaa pippurilla ja juustolla neljälle

  • 500 g spaghettia
  • pari lorausta oliiviöljyä
  • iso nokare voita
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl parmesania ja pecorinoa raastettuna
  • 2 dl pastan keitinvettä
Keitä iso kattilallinen vettä ja lisää mukaan kunnon holaus suolaa. Laita pasta kiehumaan. Kuumenna isoa kasaria ja pyöräytä siihen monta pyöräytystä mustapippuria, anna pippurin hieman lämmetä. Lisää oliiviöljy ja voi kasariin ja anna voin sulaa. Jätä kasari liedelle odottamaan ilman lämpöä alla. Keitä pastaa kaksi minuuttia alle pakkauksen keittoajan, että pastaan jää hieman tavallista enemmän purutuntumaa. Ota keitinvettä talteen kuppiin ennen kuin kaadat pastan lävikköön. Kuumenna voi-öljyseos uudelleen kasarissa ja lisää puolet keitinvedestä kasariin. Sekoita mukaan pasta reippaasti pyöräytellen. Lisää juusto muutamassa erässä ja tarvittaessa vielä keitinvettä, josta yhdessä juuston kanssa muodostuu hieman kastikettä kiiltävälle pastalle. Tarjoa heti, pyöräytä vielä hieman suolaa ja pippuria pastan päälle ja laita raastettua juustoa tarjolle vielä pöytäänkin.



Tämä nopea ja yksinkertainen pastaruoka sopi hyvin karitsan kanssa. Kareet valmistin samalla tapaa kuin tässä postauksessa. 60 asteen sisälämpö ja puolen tunnin lepuutus foliossa ennen leikkaamista takasivat juuri sopivan vaaleanpunaisuuden ja mehevyyden karitsaan, pidimme kovasti. Familia tarjosi meille nämä karitsankareet, ne sopivat erittäin hyvin grilliin, eikä kareissa ollut kamalan paljon siivoamista, vain vähän kalvoja ja luiden välisen rasvan poistamista. 


2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä superhyvältä tuo satsi! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastassa oli yllättävän paljon makua, vaikka aineksia oli niin vähän ja karitsa nyt on hyvää aina, kun sitä ei kypsennä liikaa :D

      Poista