perjantai 1. toukokuuta 2015

Liian tulista pastaa




Vaikka söimme eilenkin broileria, oli nollalaatikossa vielä toinenkin paketti rintafileitä. Osuin foodgawkerissa yhden pannun pastaohjeeseen, jollaisia pyörii nyt meilläkin monissa blogeissa. Etsiskelin pastavarastostani jotain nättiä pastaa, mutta varastoni ovat pahasti ehtyneet. Otin käyttöön pussin, jossa oli pieniä korvan muotoisia pastoja. Pussiin oli liimattuna pienempi pussillinen mausteseosta, josta ajattelin ottaa makua ruokaan.  Muutenkin vähän soveltelin ohjetta, uskotteko?

Yhden pannun liian tulinen pasta neljälle, mutta josta olisi riittänyt kymmenelle

  • 4 broilerin rintafilettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g pastaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna ja puolikkaan mehu
  • 7 dl lihalientä (meillä vähän porolientä ja enemmän kanalientä)
  • 3 kevätsipulia
  • 8 vihreää parsatankoa
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria (minä käytin mausteseospussista vähän alle puolet)
  • tuoretta persiljaa ja basilikaa
Leikkaa broilerifileet kuutioiksi ja sipulit silpuksi. Leikkaa parsat pikkupaloiksi, jätä nuput muutaman sentin paloiksi. Siivuta tomaatit muutamaan palaan. Sulata liemet, tai kiehauta vettä ja liota liemikuutiot veteen.

Kuumenna korkeareunainen pannu tai kasari ja sulata voi, lisää öljy mukaan. Paistele hetki broileripaloja. Minä sekoitin mukaan osan yrttipussin sisällöstä. Olisinpa ollut moderaatimpi, maustetta tuli liiaksi. Lisää kasariin muut ainekset tuoreita yrttejä ja parsan nuppupäitä lukuunottamatta. 

Anna kiehua kannen alla noin vartin verran, sekoittele, ettei pasta tartu pohjaan. Jos kastikkeeksi muotoutuva liemi käy vähiin, lisää vettä tai kermaa. Minun olisi kannattanut lisätä vaikka hieman turkkilaista jogurttia taittamaan tulisuutta, mutten älynnyt vasta kuin jälkikäteen. Lihapalat eivät imeneet liikaa mausteita, mutta pasta oli melkoisen tujakkaa. 

Lisää parsanuput pinnalle muutamaksi viimeiseksi minuutiksi, kun pasta alkaa olla kypsää. Sirottele pinnalle tuoreet yrtit ja jos et ole mokannut maustamisen kanssa, lisää suolaa ja pippuria, jos tarpeen. Jos olisin hulauttanut ruokaan koko mausteseospussillisen, kuten voisi kuvitella sen olevan tarkoitettu tuon pastamäärän kanssa, ruokaa ei olisi syönyt susikaan. Tuli kyllä lämmin syödessä! Olisipa palellut aluksi.


2 kommenttia:

  1. Olikos tuo pasta maustepusseineen peräisin eräästä saksalaisesta markettiketjusta? Meillä kävi sieltä hankittujen jonkun sortin deluxe-pastojen kanssa juurikin samoin, huhhuh! :)

    VastaaPoista