torstai 5. maaliskuuta 2015

Nakkistrone

Meillä on töissä henkilö, jonka mielestä ruokaa pitää aina hankkia paljon, yleensä liikaa. Viime viikolla töissä oli syöty hodareita ja ylijäämänakkeja oli jääkaapissa käyttöä odottamassa. Laitoin tänään meille nakkikeittoa yhteislounaaksi. Lisäilin siihen yhtä jos toista, lopulta keitto oli eräänlainen nakkiminestrone. Otin kotoa mukaan 10 l kattilan ja piipahdin kaupasta nakkeja lukuunottamatta tarpeet suureen keittosatsiin.
 

Nakkistrone noin kymmenelle

  • 2 pakettia kuorellisia nakkeja (noin 15 nakkia/paketti)
  • 10 isoa perunaa
  • 6 suurta porkkanaa
  • iso pala lanttua
  • 15 cm pätkä purjoa
  • 2 tölkkiä valkoisia papuja
  • pieni nippu spagettia
  • 5 lehtiruotia lehtikaalia
  • vettä nesteeksi
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • suolaa ja pippuria
  • persiljaa
Kuori perunat, porkkanat ja lanttu ja leikkaa kaikki kuutioiksi. Leikkaa purjo ohuiksi rinkuloiksi. Valuta pavut ja huuhtele lehtikaali, silppua kaali pieneksi. Laita perunat, porkkanat, lantut ja purjo isoon kattilaan ja laske päälle vettä päälle niin, että ainekset peittyvät hyvin. Kuumenna keittopohja ja anna sen kiehua pienellä teholla. Lisää mukaan soijakastike ja tomaattipyre, sekä suolaa ja pippuria. Leikkaa nakit pieniksi pätkiksi ja paista niitä kuumalla pannulla, kunnes ne ottavat hieman väriä. Pätki spagetti keittoon pikkupaloiksi. Lisää kattilaan nakit, pavut ja lehtikaali ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes kaikki on kypsää. Ripottele keittoon persiljaa ja tarkista suola ja pippuri. 

 
Meillä oli keiton kaverina Pikku Jääkäri-ruisleipää, juustoa, kinkkua ja kurkkua. Iso kattila tyhjeni siihen malliin, että tulkkasin keiton kelvanneen. Jälkiruokana oli työyhteisömme tukipilarin, mukavan M:n läksiäiskakkua, kyllä maistui kahvin kanssa!

4 kommenttia:

  1. Nakkikeittoa, kyllä kiitos! Teidän työpaikkaruokala on kyllä huippuluokkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hauskaa ainakin on laittaa ruokaa kaikille :D

      Poista
  2. Pikkujääkäri on parhaita ruisleipiä, mitä näiltä lakeuksilta saa. Ruisleipäähän täällä ei valitettavasti osata leipoa, eikä edes tilata sieltä, missä osataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokihaaran leipomo leipoi ainakin ennen hyvää täysruisleipää, muttei sitä enää näy kaupoissa, liekö jääneet leipurit eläkkeelle. Tuo Pikku Jääkäri oli vallan hyvää kyllä!

      Poista