torstai 2. lokakuuta 2014

Kanankoipi ras-el-hanout-pinnoitteella

Koko viikko on mennyt yövuoroillessa ja kävellessä. Kävelemistä varten olen aloittanut kokonaan uuden blogin, jonka nimi on CampaCamino. Siellä jaarittelen haaveestani kävellä Camino de Santiago äärestä laitaan. Ajattelin ensin kirjoitella aiheesta tässä blogissa, mutta se olisi ollut liikaa Campasimpukan alkuperäisen teeman ulkopuolella. Kypsyttelin sitten puoli tuntia pitkään ajatusta aloittaa sisarblogi, joka voisi kokonaan keskittyä haaveiluun ja kävelyyn. Blogissa on jo muutamia postauksiakin, enkä pahastu, jos käytte kurkkaamassa. Linkki sinne löytyy myös tästä oikealta. 

Sen lisäksi, että olen jumiuttanut vasemman pohkeeni ja nukkunut pieniä pätkiä silloin tällöin, olen tehnyt pari hyvää ruokaa tällä viikolla. Toinen niistä oli bolognese painekattilassa, jota uskalsin nyt käyttää ensimmäistä kertaa sisätiloissa. Ei siinäkään ollut yhtään mitään pelkäämistä. En postaa sitä ruokaa, sillä kastike oli aivan kesäisen bolognesen toisinto. 

Tänään tein ras-el-hanoutilla kyllästettyä broileria ja siitäpä tulikin mehukas tapaus. Tänään myös huomasin todenteolla, että pilvisellä säällä näin kuuden pintaan on jo todella hämärää ja kuvaamisen ankeat ajat koittavat taas. Asiaa helpottamaan olen saanut uuden kamerajalustan, jota en tietenkään ole vielä ottanut käyttöön, odotan Kammenpyörittäjän järjestämää käyttökurssia. 

Kotkottimen koipireisi ras-el-hanout-pinnoitteella

  • 1 broilerin koireisi/syöjä
  • paljon ras-el-hanout-mausteseosta
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • (yrttejä jos löytyy, minä unohdin)
  • iso loraus oliiviöljyä
  • 1 tölkki kuivaa omenasiideriä
  • rasiallinen kirsikkatomaatteja
  • niin paljon valkosipulinkynsiä, kuin sielu tai työkaveri huomenna sietää
  • 1 sitruuna
  • nokare voita
Kuumenna uuni 225 asteeseen ja ota esille uunin kestävä kasari tai vuoka, johon löytyy kansi. Kuivaa broilerin koipireidet. Sekoita astiassa ras-el-hanout-mausteseos oliiviöljyyn ja hiero koipireidet jokapuolelta seoksella. Nosta reidet kasariin ja asettele niiden väliin kirsikkatomaatteja, sitruunalohkoja ja valkosipulinkynsiä. Ripottele pinnalle suolahippuja ja rouhi pippuria. Laita kasari uuniin ensin ilman kantta ja anna lintupalojen nahkan saada vähän rapeutta, noin 20 minuuttia. Pienennä lämpö 170 asteeseen, kaada siideri astiaan ja laita siihen kansi. Anna ruoan hautua uunissa noin tunti. Kokeile lihan kypsyyttä pistämällä lihaa tikulla. Jos sisältä pursuava neste on kirkasta, on liha kypsää. Kuumenna uuni vielä 225 asteeseen ja valuta koipireisien nahkan päälle sulattamasi voinokare. Pidä kasaria uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kuumuus rapeuttaa voisen nahkan. Tarjoa salaatin ja riisin kanssa.


13 kommenttia:

  1. Oi, kivaa, onnea uudelle blogille. :)

    VastaaPoista
  2. Montakohan kymmentä kertaa olen aikonut maistaa ras el hanout -maustettua jotain. Jostain syystä se ei tule koskaan mieleen silloin, kun seisoo sormi suussa keittiössä ja miettii, mitähän tänään söisi. En oo koskaan maistanut!

    Seuraavaksi tutustumaan uuteen blogiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä etsin omatekemää mausteseostani tänään kaapeistani hyvän aikaa, mutten löytänyt. Onneksi löytyi Kammenpyörittäjän tuoma tuliaispurkki Saksasta, sen etiketissä on oikein sutkipulkkisen näköinen mies, maustebrändin keulakuva. Näyttää aivan epärehelliseltä autokauppilaalta! Mutta mausteseos oli ok :D

      Poista
    2. Heti kuva sutkipulkkisesta myymässä autoja maustepurkin kyljessä :D

      Poista
    3. Täytyy ottaa asiaksi, toisaalta se voi tuntua loukkaavalta, kuka lie mies siinä onkaan. Ehkä laitan sen sinulle vai yksityisesti. Nyt minua ihan hävettää, kun kirjoitin niin :9

      Poista
    4. Ei se vuoden miesmalli tiedä, mitä sä olet siitä kirjoittanut. Luultavasti ei osaa suomea ja epäilee, että olet kutsunut sitä varsinaiseksi adonikseksi ja päiväunien kohteeksi :D Eiköhän se ole saanut kuvasta ihan korvauksenkin, joskus 60-luvulla.

      Poista
  3. Oijoi, ostin pari viikkoa sitten reissulta tuota maustetta ja nyt on sydän mennyttä. Ihanan miedon syvän mahtavaa!!

    Allekirjoitan niin tuo pimeän valon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ras-el-hanout sopii todella monenlaisiin ruokiin, tuo lämpöä niin hyvin tähän syksyyn :)

      Poista
  4. Kuulostaa ehdottomasti totetuttamisen arvoiselta reseptiltä! Pohkeelle pikaista paranemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Alkaa pohjekin olla jo vetreä, mutta neljä yövuoroa sen sijaan tuntuu hieman. Menin "oikaisemaan hetkeksi" ja heräsin kolmisen tuntia myöhemmin :D

      Poista
  5. Uusi blogi?! Miten sulla energiaa (ja aikaa!) riittää?! Ei voi kuin ihailla... Tsemppiä uusiin hankkeisiin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Toisaalta paljon puhetta peittää usein sen, ettei varsinaista toimintaa ole kovin paljon;)

      Poista