lauantai 6. syyskuuta 2014

Tänään korjataan virhe, ellei tehdä uutta


Blogin ensimmäisen Espanja-haasteen aikana kompuroin jälkiruokien kanssa, ei oikein onnistunut creme caramel ja crema catalanan valmistin ihan väärällä menetelmällä, tietämätön moukka kun olin olen. Sittemmin olen antanut kertoa itselleni miten crema catalana pitää valmistaa. Sehän valmistetaan siten kuin olen valmistanut crème brûléen väärin. Epätrendikkäässä ruokablogissa oli taannoin ansiokas ja opettavainen maitotuotteista valmistettujen jälkiruokien sarja, jota posket noloudesta punaisena lueskelin ja opin, mitä kaikkea olinkaan tehnyt väärin. Siinä punastellessani huomasin maininnan kiinnostavasta poltinraudasta, jota tarvitaan crema catalanan sokerikannen polttamiseen. Nopeammin kuin ehdin sanoa maitovanukas olin jo tilannut moisen vempeleen Amazonilta ja muutamaa päivää myöhemmin sellainen saapuikin jo postiin. Montako kertaa arvelette minun käyttäneen sitä? Zero, nolla, ei yhtään. Mutta tänään asia korjataan. Koetan olla polttamalla sillä merkkejä itseeni tai muihin perheenjäseniin ja varalta minulla on keittiötohotin, jolla sokerin saa käräytettyä, jolleivat poltinrautahommat ota onnistuakseen. 



12 kommenttia:

  1. Ei oo totta! :D Meinasin pudota tuolilta kun nauroin niin :D :D
    Menit sitten tilaamaan :D :D D
    Sulla alkaa olla kyllä Suomen parhaiten varustettu keittiö, jos ei ole jo ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä siellä yhtään naura, ihan varmasti yllytit minua! :D :D Tänään se rauta lyödään tulille ja sitten kyllä palaa yhtä jos toista!

      Poista
    2. Olen lomalla ja lomaltapaluuruuhkassa lukenut muiden blogeja huonosti. Sen verran kuitenkin huomasin, että Iskä kokkaa blogissa Iskä postasi kuvia keittiöstään. Minä niin haluaisin nähdä Campasimpukan keittiövarustetaivaan! Ja kyllä, ajattelin ottaa Iskästä mallia ja kuvata oman vaatimattoman avokeittiöni blogiini. Kunhan tässä rupean. Kohta.

      Poista
    3. Onhan noita romppeita kertynyt, vaikka kuinka koitan pidätellä itseäni :)

      Poista
  2. Se, joka ei tee virheitä, ei tee mitään muutakaan. Jälkkäreitähän kannattaa harjoitella ihan useampaankin kertaan ja pitkän kaavan kautta!

    Onko Amazonissa vielä joku keittiöhärpäke, jota teillä ei ole :D Hellallako toi kuumennetaan vai miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa siellä joku vihannesleikkuri olla :D Aion kuumentaa tuon kaasuliekin päällä, ei taida induktiolla kuumeta. Vähän jännittää, kuinka käy :D

      Poista
    2. Pidä kunnolla kiinni, ettei lumpsahda kuppiin. Jos lumpsahtaa, malta mieles ja elä nuole :D

      Poista
    3. Onnistui! Olin tosi varovainen sen poltinraudan kanssa :D

      Poista
  3. Tuommoisesta raudasta en ole ennen kuullutkaan!Juu nuo vanukkaat kai onnistuu vaan jos niitä harjoittelee paljon,tai sitten on tosi onnekas ensimmäisellä kerralla.Minullakin on blogissa epäonnistunut yritys venezuelalaisen flanin kanssa,mutta ainakin maku oli kohdallaan;D
    Heh,sulla taitaa olla samanlainen sairaus noiden härpäkkeiden kanssa kuin mullakin;D

    VastaaPoista
  4. Heh, en pystynyt päättämään, onko polttorauta turhake vai, mutta aion silti pärjätä liekinheittimellä. Olen tosin pistämässä Amazonille tällä viikolla kännykkätarvikkeita tilaukseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä vempele ehdottomasti turhakkeen puolelle menee! :D

      Poista