keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Pestoleipää töissä

Pestoleipä

  • 0,5 l vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa 
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl vihreää pestoa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • noin 600-700 g vehnäjauhoja
Sekoita kaikki ainekset löysähköksi taikinaksi, jonka jätät kokoamaan peitettynä noin 45 minuutiksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja muotoile leipä leivinpaperille pyöreäksi palloksi. Painele pallo vähän litteämmäksi ja tee siihen viiltoja terävällä veitsellä, 12 palaan vaikka. Paista noin 25 minuuttia.

EDIT 17.9.2014 klo 22.00 korjasin suolan määrän, olin laittanut aluksi 1 rkl, mikä on liikaa, 1 tl riittää!


5 kommenttia:

  1. Nanna ja Jokihaka, ei oo enää, meni jo! :D

    VastaaPoista
  2. Oho, olipa helppo ohje ja näyttää tosi hyvälle, ihan italialaiselle houkuttelevalle leivälle :) pitää joskus kokeilla itsekin. Jotain yrittikierreleipäjuttuja oon tehnytkin, mutta ne on himppusen monimutkaisempia (ei kylläkään monimutkaisia) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pestoa olisi voinut olla enemmänkin :) Oli oikein maistuva leipä!

      Poista