sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Jäljet johtavat lettutehtaalle

Sunnuntaiaamu alkaa jo edellisiltana, kun kysyn aamiaistoiveita. Enpä olisi uskonut aikoinaan, että sellaista kyselenkään, mutta niin vain kyselen. Vastaus oli eilen illalla aluksi, että kaikki käy, mutta pikkutinkauksella sain kuulla, että pannukakut maistuisivat. Sitä tosin on puolustusvoimienkin menussa aina torstaisin, mutta on kuulema ihan eri asia, vaikka onkin hyvää. Tarkistin, ettei Campasimpukan Pannukakut-välilehdeltä löydy vielä rahkalettuja, eli syrnikkejä. Muistin oikein, joten tänä aurinkoisena sunnuntaiaamuna oli siis tarjolla venäläisten syrnikkien mukaelmia. Kopioin ainemäärät Hesarin ohjeesta.

Syrnikit neljälle (12 kpl)

  • 250 g maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljauutetta
  • ripaus sokeria
  • voita paistamiseen
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna taikina tekeytyä puolisen tuntia. Taikina on aika paksua, joten sen paistamiseen ei tarvita kolollista lettupannua. Minä paistoin omani crêpelevyllä. Tarjoa tuoreiden marjojen kanssa ja jos kaipaan kansainvälisyyttä pöytääsi, nosta sille vaahterasiirappipullokin.



Näistä ei tainnut tulla ihan suosikkejamme, rakenne oli niin erilainen kuin amerikkalaisten serkkujensa. Mutta nyt on kokeiltu.

2 kommenttia:

  1. Hahaa, ihan mahtavaa, että sinulla on ihan oma välilehti akuuttiin pannukakun nälkään! Näkyy noita paistetun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä avun on oltava lähellä, kun hätä on suuri! :D

      Poista