sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Scallopini


Kesä pärähti päälle aivan kerrasta, ei palele! Tänään olemme kirineet kiinni Giron tilannetta katsomalla koostetta eiliseltä, jolloin olimme ylensyömässä Kivistössä. Diego Ulissi voitti kahdeksannen etapin ja kokonaiskilpailun johtoon nousi Cadel Evans. Michael Matthews putosi kokonaiskisassa kauas kärjestä jäätyään jälkeen etapilla yli 30 minuuttia. Ennen Giro-koostetta katsoimme kuinka Peter Sagan kukkoili maaliin voittaen Kalifornian ympäriajon seitsemännen etapin.

Tänään söimme leivitettyä broileria sahramikastikkeella. Olen täysin vakuuttunut, että tämä on peri-italialainen ruokalaji, leikittehän samaa leikkiä? Otin vinkkiä ruokaan Cooking Creation-blogista.

Leivitettyä broileria

  • broilerinfileitä ohuiksi leikkattuina paloina (2-3/ruokailija)
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl raastettua parmesania
  • suolaa ja pippuria
  • avokadoöljyä paistamiseen
Riko kananmunat laakeaan astiaan ja vatkaa ne kevyesti. Kaada toiseen astiaan korppujauhot, parmesan, suola ja pippuri. Kasta broileripalat kananmunassa ja sen jälkeen pyörittele ne leivitysastiassa. Kuumenna pannulla avokadoöljyä, tai jotain muuta mieluisaa öljyä ja paista leivitetyt palat kypsiksi molemmin puolin, ohuet viipaleet kypsyvät muutamassa minuutissa. Nosta valmiit leikkeet lämmitetylle lautaselle ja peittele ne foliolla odottamaan kastikkeen valmistumista. Voit varmistaa lämpimänäpysymisen laittamalla astian peitettynä 80 asteeseen lämmitettyyn uuniin.

Sahramikastike

  • 2 pientä valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • sahramihippuja
  • cayennepippuria
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta basilikaa (ei ollut persiljaa)
Jatka kastikkeen valmistamista samalla pannulla, jolla paistoit kanapalat. Lisää valkosipulisilppu pannulle ja paista sitä hetki, varo polttamasta. Lisää valkoviini ja raaputtele puulastalla kaikki maut pannulta viiniin, anna se kiehua kasaan melkein kokaan. Kaada kanaliemi ja lisää siihen sahramihippuja (noin 1/4 tl) liemeen. Annan liemen taas kiehua kasaan noin 10 minuuttia. Maistele kastikepohjaa ja mausta se suolalla, pippurilla ja ripauksella cayennepippuria. Viimeiseksi kaada mukaan kerma ja sekoita ja anna kiehua noin minuutin verran, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Kaada lämpimien kanaleikkeiden päälle ja ripottele pinnalle tuoretta basilikaa. Meillä oli lisäkkeenä perunamuusia.



Tämänpäiväinen Giron keskivaikea vuorietappi päättyi Pieter Weeningin voittoon ja vihdoinkin taisi olla lämmintä Italiassakin, ainakin saman verran kuin meillä Suomessa, mikä on kyllä oikeus ja kohtuus. Cadel Evans jatkaa vaaleanpunaisessa tiistaina, kun huominen lepopäivä on ohitse. En muuten käsitä, miksi ajattelin vielä muutama vuosi sitten, että Cadel Evans olisi ilkeän näköinen. Ei tosiaankaan ole!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti