torstai 12. joulukuuta 2013

Rachelin suklaa-vadelmabrowniet


Olen aivan hurjassa vedossa, tänäänkin toteutin keittokirjahaastettani! Tällä kertaa ohjeen tarjosi käyttööni Rachel Allen, tosin maksua vastaan, olen omat pikkueuroseni käyttänyt kirjan ostamiseen. Ohje on kirjasta Rachel's Food for Living, eli suomeksi Raakelin elintarvikkeet. Tein tätä herkkua töissä kahdeksalle + yhdelle erityisen makean persolle, joten tuplasin ainekset. Laitan tähän kuitenkin Rachelin käyttämät määrät, sillä ne näyttävät vähemmän härskiltä.
  • 200 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 225 g sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 225 g valkoista suklaata
  • 125 g vadelmia
Aloitin kuumentamalla uunin 180 asteeseen, se vie tunnetusti kauan. Viritin kattilasta ja pienestä lasivuoasta bain marien (kattilaan vettä lempeästi kiehumaan ja päälle kuumuuden kestävä astia) ja sulatin siinä voin ja tumman suklaan. Pilkoin valkoisen suklaan paloiksi ja mittasin sokerin ja jauhon kuppeihin. Sekoitin leivinjauheen jauhoihin. Kaadoin sulan voi-suklaamassan isoon kulhoon ja sekoitin sinne mukaan nuolijalla käännellen ensin sokerin, sitten kananmunat, jauhot ja lopuksi vielä valkosuklaapalat ja jäiset vadelmat. Levitin tahmean taikinan kahteen suorakaiteen malliseen, leivinpaperilla vuorattuun foliovuokaan ja paistoin niitä uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Melkein maltoimme antaa brownien hieman asettua vuoassa ennen leikkaamista. Minä unohdin vallan jättää valkosuklaata koristeluun, mutta korvasimme kamalan puutteen vaniljajäätelöllä.

Tämä oli keittokirjahaasteeni osa 22/48:
Rachel 6/12
Nigella 5/12
Jamie 5/12
Hugh 6/12


2 kommenttia:

  1. Vau - on sinulla aika tahti haasteen läpiviemisessä - vielä ehtii, vielä ehtii ;-)
    Herkun näköinen brownie.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein hyvää, mutta pieni pala piisasi!

      Poista