lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kokkausinto pakkasella


Olin liian aikaisin iloinen hampaani korjaamisesta, torstaina tehty fiksaus ei kestänyt ja uusinta tai isompi remontti on tiedossa ensi viikon alussa. Ei kauheasti innosta tehdä ruokaa, kun ei oikein tohdi syödäkään mitään. Perhe sai tänään syödäkseen tähdenlentoja ja jälkiruoan sommittelin ilman varsinaista ranskalaisuutta. Kaivoin pakastimesta pienen kakkupalan, joka pilkoin sokeripalan kokoisiksi nopiksi. Kasasin laseisin vuoronperään kakkupaloja, mansikoita ja kermavaahtoa. Ripottelin sekaan minikokoisia suklaanappeja. Myötätuntoinen perheeni söi jälkiruoankin mukisematta.

Tour de Francen kahdeksas etappi oli jo puhdasverinen vuorietappi. Movistarin Nairo Quintana esitti mainioita ylämäkitaitojaan kahdessa viimeisessä nousussa, muttei kestänyt aivan loppuun asti Sky-tallia vastaan. Chris Froome pudotti muut matkastaan viimeisillä kilometreillä, ei siinä mikään auttanut. Richie Porte otti Sky-tallille toisen sijan etapilla. Keltapaita puettiin Froomen ylle, liekö sitä enää otetaankaan pois?

14 kommenttia:

  1. Oi voi, hammashankaluudet ovat inhottavia. Minä tosin tässä juuri valittelin kokkausinnon puutetta eikä siihen ollut edes mitään syytä. Purkkihernekeitolla ja pakastepizzalla mentiin pari päivää... Sitten keksin Jamien 15min ohjelman telkkarista ja sepäs olikin inspiroivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin Jamieen viittaavan postauksesi:) Minä olen kääntänyt takkiani hänen suhteensa parii kertaan, tällä erää tykkään taas kovasti. Hänkin keski-ikäistyy ja rauhoittuu, joten tämmöinen täti-ihminenkin taas tykkää:D

      Poista
  2. Pahuksen hammas.
    Meillä kisa loppui juuri. Mitäköhän siitä sanoisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maanantaina uudelleen vastaanotolle, sitä ennen pitää varoa tuo terävää reunaa hampaassa ja nauttia lähinnä liemiruokia.

      Joo, jotenkin alkaa tulla olo, että kohta rytisee, tavalla tai toisella.

      Poista
    2. Ei voi mitään, että vähän epäilyttää...
      Meinasin muuten eilen laittaa mailia, että saako suomönginnän jälkeen kaffea. Lopulta ajoimme kuitenkin Vesangan kautta kotiin.

      Poista
    3. Ols kyllä saanut! En tiennyt, että hillat on jo kypsiä, tai ainakin osa, enkä kyllä täältä päin tiedäkään yhtään hillasoita.)

      Poista
    4. Olimme Nyrölän nurkilla, kartasta katsoimme, että siellä näyttää olevan monta suota ;).
      Paljon oli vielä raakojakin.
      Pitää joskus toteuttaa se itsensä kahville kutsuminen ;).

      Poista
    5. Oliko paarmoja paljon?
      Kyllä tuo Andreja joka päivä lämpenee, kun vaan kotosalla ollaan:)

      Poista
    6. Eilen oli sen verram viileää, ettei paarmoja näkynyt. Muutenkin seuraa oli yllättävän vähän.

      Poista
    7. Täällä jännätään etapin loppua, miten mahtaa käydä!?
      Pystyin syömään hajonneella hampaallani, kohta pitäisi sommitella ranskalainen jälkkäri:D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitti :) Mitähän helposti nieltävää sitä tänään tekisi?

      Poista
  4. Tsemppiä,kävipä hampaallesi huono tuuri-Toivottavasti kestää paremmin seuraavalla kerralla.Mutta tuossa tilanteessa suosittelen smoothieita;menevät alas ilman että hampaita pitää käyttää ja ovat helppotekoisiakin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä:) Kyllä minä äsken huomenna postattavaa ruokaa söin, raapi kyllä poskea, onneksi huomenna tulee apua! Smoothie olisi kyllä paikallaan, olisi mansikoitakin kaapissa!

      Poista