perjantai 17. toukokuuta 2013

Sikapossua Toscanan tapaan

Nyt olen palannut kotikeittiöön ja italialaisen ruoan pariin. Olen myös hankkinut itseni kartalle sen suhteen, mitä Girossa tapahtuu. Minun ollessa humputtelemassa Helsingissä Kammenpyörittäjä oli käynyt ansiokkaasti kaupassa ostaen kaikenlaisia aineksia sen mukaan, mitä rouva mahtaisi haluta kokkailla. Tänään tuntui sikamaiselta ja laitoin foodgawkerin hakuun sanat italian pork. Sieltä pamahti näytölle kymmeniä postauksia, joita yhdisti Italia ja possu. Minulla oli käpälissäni sisäfile, joten metsästin porkloin-vinkkejä. Valitsin sitten The Italian Dish-blogin toscanalaisen possunfileen patongissa. Muuntelin ohjetta hieman yrttien suhteen, keräsin kasvihuoneesta kaikkea saatavilla olevaa.
  • porsaanfile
  • patonki
  • rosmariinia
  • basilikaa
  • timjamia
  • sileälehtistä persiljaa 
  • ruohosipulia
  • luomusitruunan kuori raastettuna
  • 3 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Kuumensin uunin 180 asteeseen. Silppusin kaikki yrtit ja valkosipulinkynnet ja raastoin kuoren sitruunasta, kokosin ne kaikki kulhoon. Kaadoin mukaan oliiviöljyä niin, että siitä muodostui yrttinen tahna, lisäsin mukaan vielä suolaa ja pippuria. Halkaisin patongin pitkittäin ja otin hieman pehmeää sisustaa pois muodostaen kourut kumpaankin puoliskoon. Söin pullamurut. Levitin yrttisen öljyseoksen patonkipuolikkaiden kouruihin. Siivosin possupötköstä kalvot pois ja hieroin sen pintaan suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Kuumensin grillin ja paistoin fileen pinnat jokapuolelta kauniin ruskeaksi. Nostin fileen patongin pohjapalalle ja nostin kannen päälle. Käärin koko komeuden parinkertaiseen folioon tiiviisti. Paistoin pötkylää uunissa tunnin verran ja annoin sen sitten levätä kääreessään kymmenisen minuuttia ennen kuin avasin paketin ja leikkasin possulla sisustetun patongin viipaleiksi. Nautimme tämän hauskan ruokalajin raikkaan salaatin kanssa. Salaatin tähdeksi nousi rapea retiisi, jonka siivutin mandoliinilla läpinäkyvän ohuiksi siivuiksi. 



10 kommenttia:

  1. Löysitpä mainion reseptin :) Tuli niin mehevän ja näyttävän näköinen annos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, possuliha oli säilynyt leivän ja folion sisällä mehevänä ja yrttikuorrutus oli mitä maistuvin!

      Poista
  2. Hauska resepti! Pitää ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä jos olisi vähän leveämpi leipä, ciapatta-tyyppinen, se peittäisi possupötkön paremmin:) Minun leipäni kostui aika perusteellisesti, mutta se ei kyllä haitannut yhtään. Patonki oli possupalaa pitempi, mutta koko leipä meni kyllä parempiin suihin :)

      Poista
  3. Tosi kiva idea! Pakastimessa olisikin sopivasti possunfile odottamassa. Se onkin pala, josta mun on yleensä vaikea keksiä mitään ei-niin-kamalan-tylsää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan! Ja tosiaan ehkä vähän tukevammalla leivällä, kuin minä tein.

      Poista
  4. Onpa kiva idea kypsentää possu patongin sisällä! Tätä täytyy testata :)

    VastaaPoista
  5. Testattiin, oli kyllä hyvää! Possu oli tosi maukasta ja mureaa. Patonki maistui myös mainiota, vaikka tosiaan alapuoli hieman vettyi. Leveämpi patonki tai leipä olisi ollut varmaan parempi, kun nyt ei meinannut pysyä kasassa leikatessa. Ei se makuun onneksi vaikuttanut, kiitos siis reseptistä!

    -Jenny

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että maistui! :D Ja kiva kun kävit kommentoimassa ja kertomassa.

      Poista