perjantai 1. maaliskuuta 2013

Rikotut palsternakkaperunat

palapelini

Suurella osalla suomalaisia on nyt viikon mukavin päivä, työviikko on takana ja vapaat edessä. Ei minulla. Työputkeni on alussa ja vapaat häämöttävät vasta ensi viikon lopulla. On tämä silti ollut mukava päivä. Töissä oli kiva porukka, pääsin aikaisin vuorosta ja ehdin käydä ruokakaupassa ennen iltapäiväruuhkaa. 

Olin jo vienyt Maku-lehden töihin muidenkin luettavaksi, mutta otin sen omavaltaisesti takaisin, sillä halusin kokeilla numerossa 1/2013 ollutta rikottujen palsternakkaperunoiden ohjetta. Ruokapiirin kautta hankkimani palsternakat ovat olleet oikein hyviä ja halusin käyttää niitä taas. Kolmen hengen  sovellettuun annokseen käytin:
  • 6 keskikokoista rosamundaperunaa
  • 1 iso palsternakka
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl oliiviöljyä ja pieni voinokare
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta timjamia ja basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
Pesin perunat hyvin ja pilkoin ne kuorineen kuutioiksi. Kuorin palsternakan ja kuutioin senkin. Keitin vettä pienessä kattilassa ja maustoin sen suolalla. Kumosin peruna- ja palsternakkapalat kiehuvaan veteen ja kypsensin niitä noin 15 minuuttia. Kumosin kypsät kuutiot siivilään ja palautin ne sitten takaisin kuumaan kattilaan. Survoin kuutioita hieman isolla haarukalla ja lisäsin joukkoon oliiviöljyn, voin ja jogurtin. Sekoitin haarukalla sen verran, että sain aikaan sattumaista perunasosetta. Maustoin soseen suolalla, pippurilla ja yrteillä. Rosamundan kuoret toivat mukavaa purutuntumaa ja palsternakka maistui yhä enemmän uudelta lempparijuurekseltani. Söimme tätä lisäkettä pannulla paistetun lohen kanssa. Siihen otin vinkit päivällä näkemästäni ruokaohjelmasta, jossa hollantilainen mieskokki hääräsi keittiössä, mutten tiedä hänen nimeään, ohjelman nimeä tai edes kanavaa. 


13 kommenttia:

  1. Tämä sama resepti on minulla tehtävien listalla, silmä osui siihen heti. Hienon värinen runko ja kulho, juuri eilen ostin saman värisen pöytäliinan :)

    VastaaPoista
  2. Tykkäsin ohjeesta, vaikka minulla ei ollutkaan siinä mainuttia ranskankermaa, oli vain jogurttia. Vähän vaihtelua lisäkkeisiin :)

    VastaaPoista
  3. Niin siis eikö ookkin hieno runko! Sitä pääsisi kuulema pian jo kokoamaan ja meinaan kokeilla osaisinko itse koota, neuvonantaja lähelläni :)

    VastaaPoista
  4. Polkupyöristä meikä ei paljon tajua, mutta palsternakkaperunat menee kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Kannattaa katsoa, että palsternakka tulee yhtä pehmeäksi kuin peruna, minulla jäi vähän liian selväksi sattumaksi se palsternakka. Ja toisekseen, voita olisi saanut olla enemmän :D

      Poista
  5. Hieno palapeli. Vieläköhän tämä täti uskaltaisi ajaa varvaskoukuilla? Ajoin kyllä joskus junnuna... lukoista pääsee irti niin paljon helpommin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään kummastakin, koukut ovat minusta helpot, en ole niillä vielä kaatunut. :D korostan sanaa vielä:)

      Poista
  6. Palsternakka-peruna on ihan match made in heaven. Viime viikolla Tampereella sain muuten aivan taivaallista (miten tämä nyt meni ihan taivasteemaiseksi) savupalsternakkapyrettä. Aion yrittää matkia kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ihan hullaantunut tuohon palsternakkaan, se on maa-artisokan kanssa aivan tapetilla täällä:)

      Poista
  7. Herkun näköistä - Minullakin taitaa olla tuo Maku-lehti, mutta miten tuo resepti onkin mennyt ihan ohi. Tosin olen ollut ahne viime viikkoina sekä uusien keittokirjojen että ruokalehtien suhteen. PUolet on vielä lukematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ruokalehdet eivät ilmesty tiuhemmin, hyvä että nyt ehtii niitä selailla!

      Poista
  8. Kerrankin postaus, joka kiinnosti suuresti myös miesväkeä ;) meillä kun bianchit on myös otettu esiin talvivarastosta :) Maku lehteä tulee luettua toisinaan ja monia hyviä reseptejä siltä bongattu, tämä kyllä mennyt ihan ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos tästä tulee intoa kokeilla. Oli tosiaan kiva lisäke, ainaisen tavallisen perunamuusin sijaan.

      Poista