lauantai 29. syyskuuta 2012

Viimetipan nektariinit


Taas minulle kävi nektariinien kanssa niin, että huolella valitsemani pakkauksen keskellä oli pilalle mennyt yksilö. Onneksi ehdin huomata sen ja pelastaa vielä ehjät ja hyvät hedelmät. Niistä olisi viisainta tehdä samantien jälkiruokaa. Löysin hyvältä kuulostavan ohjeen Foodopera-blogista. Tämä jälkkäri valmistui nopeasti päivällisen jäljiltä kuumassa uunissa ja sopi mukavasti vatsassa olleisiin makeanpaikkoihin. Kokeilen tätä kyllä myös persikoilla ja luumuilla! Soveltelin ohjetta mieleni mukaan.
  • 4 nektariinia
  • 8 tl ruokosokeria 
  • 8 tl vaahterasiirappia
  • 4 tl vaniljauutetta
  • pikkuisen voita
  • paksua kreikkalaista jogurttia
  • juoksevaa hunajaa
Uuni oli jo valmiiksi kuuma, 180 asteessa. Laitoin pienen uunivuoan pohjalle leivinpaperia ja asettelin vuokaan nektariinit halkaistuina ja kivet poistettuna leikkauspinta ylöspäin. Jaoin jokaisen puolikkaan koloon sokeria, siirappia, vaniljauutetta ja mininokareen voita. Paistoin nektariineja uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne olivat pehmeitä ja karamellisoituneita. Lusikoin kuppiin pari desiä paksua kreikkalaista jogurttia ja valutin sen päälle pari teelusikallista juoksevaa hunajaa. Lämpimät nektariinit maistuivat suloisilta kylmän jogurtin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Nektariinit ovat lemppparihedelmiäni.Nami tuolla tavoin syötynä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä niitä on vaan niin harvoin oikeaan tapaan kypsinä tarjolla. Aina pitää kytätä ja sittenkin ehtivä usein romahtaa tai kuivua kasaan:/ Mutta ihania hedelmiä ne kyllä ovat.

      Poista
  2. Tuon on täytynyt olla hyvää! Vaniljaa ja vaahterasiirappia..voi kyllä aistia mitkä tuoksut on irronnut uunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän enemmänkin olisin voinut lirauttaa vaahterasiirappia tai sitten vaihtaa fariinisokeriin! Oli tosi hyvää ja helppoa ja nopeaakin, kun uuni oli valmiiksi lämmin. Käytin sellaisia nektariineja, jotka eivät olisi olleet ihan syömäkypsiä vielä, jostain kokkiohjelmasta poimin tiedon, että uuniin sopii hyvin ne vähän liian kovat, pysyy rakenne hyvänä, mutta pehmenevät kyllä lusikalle sopiviksi.

      Poista