torstai 1. syyskuuta 2011

Hinor del Parador

Fenkoli on melko vieras raaka-aine minulle, mutta TAPAS!-kirjani vakuutti, että tätä kannattaa kokeilla. Ja kannattikin. Kahdelle tarvitaan
  • iso fenkoli
  • oliiviöljyä
  • valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria
  • puolen limetin mehu
  • kourallinen Manchego-raastetta
Uuni lämmitetään 200 asteeseen. Fenkolista otetaan mahdolliset nahistuneet kerrokset pois ja priimat osat leikataan pitkittäin lohkoiksi, joita keitetään sen aikaa, että ne hieman pehmenevät.  Uunivuokaan kaadetaan muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä ja esikeitetyt fenkolilohkot nostellaan vuokaan. Fenkoleita paahdetaan uunissa, välillä niitä käännellen noin 35-45 minuuttia. Varo niiden palamista. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja pyöräytä sekaan muutama kierros pippurimyllystä ja valkosipulinkynsi murskattuna. Paista fenkoleita vielä muutama minuutti, sekoita niihin limettimehu ja juustoraaste. Fenkolin omintakeinen tuoksu lieveni kypsennyksessä ja juusto toi siihen sopivaa syvyyttä. Arvelisin tämä sopivan niin tapas-pöytään kuin vaikka grillatun lihan kaveriksi.
    kuvauksellisuus 5, maku10
    Pyöräilyssä jäimme eilen tallennusvaikeuksien vuoksi ilman päivittäistä katseluannosta. Mutta tänään on toivonmukaan parempi onni. Vueltan ihan pikkuisen sekavilta sivuilta tulkkaan, että kisaa johtaa eilisen jälkeen Bradley Wiggins. Tänään samalla tulkkaustaidollani selvitettyäni totean kyseessä olevan etapin, joka päättyy tasamaalle, mutta voin olla väärässäkin! Iltasella se selviää.

    4 kommenttia:

    1. Itse olen tutustunut fenkoliin nelisen vuotta sitten ja hullaannuin täysin enkä ole kyllästynyt vieläkään. Täällä on pari ohjetta, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla.
      http://kipparinmorsian.blogspot.com/search/label/fenkoli

      VastaaPoista
    2. Kipparin morsian: Kiitos vinkeistä, minuakin tämä viehko raaka-aine jäi kiinnostamaan. Olen joskus tehnyt keittoa ja sekin oli hyvää. Blogiasi kävinkin jo kurkkamassa:)

      VastaaPoista
    3. Fenkoli on hyvää! Olen grillaillut sitä tänä kesänä useasti. Kiva, että annoit uunissa valmistamiseen herkullisen ohjeen. Kokeilen varmasti!

      BTW tsaziki sopii kypsennetyn fenkolin kanssa ihanasti!

      VastaaPoista
    4. Hiidenuhma: vaatiiko fenkoli grillissä mitään esikeittämistä? Tuossa laittamassani ohjeessa oli ensin keittämistä ja sitten paahtamista vielä paistamista, joten ainakin tuli kypsäksi:) Jännän viekoitteleva tuoksu siinä.

      VastaaPoista