sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Lepopäivän aattona


Tänään Girossa ajettiin hirmuisia mäkiä Etnan rinteillä, onneksi huomenna on lepopäivä, ensimmäinen kahdesta. Voittajaksi ja samalla kokonaiskilpailun johtajaksi selviytyi Alberto Contador. Yöllä alkaa sitten kilpailu Yhdysvalloissakin, sitäkin pitää katsoa, tallennettuna kuitenkin, sillä lähetykset tulevat meillä yöaikaan.

Ruokana meillä oli tänään canneloneja. Etsin ohjeita ja kokosin sitten ruoan vähän näppituntumalla. Käytin valmiita pastarullia, myöhemmin kuukauden aikana kokeilen pastan tekemistä alusta asti. Ohje on melko summittainen, ehkä siitä saa kuitenkin käsityksen mitä keittiössä puuhasin. Tässä tuli muuten eniten tiskiä ja roskaa, onneksi oli taustavoimia keittiössä siivoamassa jälkiäni! Melkoisen monta kastiketta tässä saa sekoitella, lasagne on kyllä helpompi sommitella. Siitä kuinka autenttista aikaansaannokseni on, voi olla montaa mieltä.

 Täytekastike
  • 400 g jauhelihaa
  • tilkka oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • kevätsipulia
  • tuoretta oreganoa ja basilikaa
  • tölkki säilyketomaatteja ja puoli tölkillistä tölkinhuuhteluvettä
Kuullota sipulia pannulla ja kypsennä jauheliha murusina. Lisää mausteet ja tomaatti, keitä kastiketta sen aikaa, että se sakenee.

Vuoan pohjalle tuleva kastike
  • tölkki säilyketomaatteja tai 4-5 keskikokoista tomaattia silputtuna
  • suolaa ja pippuria
  • ruohosipulia 
  • basilikaa
  • ripaus sokeria
Ota toinen pannu tai kasari ja kumoa siihen tomaatit, lisää mausteita ja kiehauta. Maistele kastiketta, siinä  saa olla vähän kirpeä maku.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kaada tomaattikastike vuoan pohjalle, valitse vuoka, johon saat mahdollisimman monta pastaputkea aseteltua. Täytä pastaputket jauhelihakastikkeella, se on melko sotkuista puuhaa. Jos olisin malttanut odottaa kastikkeen jäähtymistä, pursotinpussi olisi ollut varmaan kätevä, mutta kärsivällisyys ei kuulu hyveisiini. Niinpä sulloin pikkulusikalla putket täyteen ja asettelin putket vieriviereen vuokaan tomaattikastikkeen päälle.

Päällimmäinen kastike
  • 2 purkkia ranskankermaa
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl parmesanraastetta
  • raastettua muskottipähkinää
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • pinnalle mozzarellaa silppuna
Sekoita päällimmäisen kastikkeen ainekset keskenään, jätä mozzarella odottamaan. Kaada kastike pastarullien päälle ja ripottele mozzarellaa ihan ylimmäksi. Paista uunin keskiosassa noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanvärinen. Malta mielesi, tai poltat kielesi.

2 kommenttia:

  1. Stockalta olen löytänyt tuoreita lasagnelevyjä, niistä tulee cannelonit vähän vähemmällä sotkulla. Ja kieli palaa aina joka tapauksessa...

    VastaaPoista
  2. On niitä meilläkin päin välillä kaupoissa. Tein toisenkin version eilen, johon tuli ricotta-pinaatti-täyte, joka suostui menemään nätisti putkiloihin pursotinpussilla.

    VastaaPoista